Azt, hogy az újságírók össze vissza tekerik a szöveget.
Ezt írják:
Korszakalkotó pápabeszéd: melegnek lenni nem bűn
Holott ez hangzott el:
„Ha valaki meleg, de jóakaratú és keresi Istent, akkor ki vagyok én, hogy elítéljem?”
Ezt írják:
Az egyházfő hozzátette: probléma nem egyes emberek vonzalmával, hanem a homoszexuális politikai lobbival van, amely mögött szerinte a szabadkőművesek állnak.
És így hangzott:
„Nem az a baj, ha valakinek ilyen az irányultsága. Testvéreknek kell lennünk. A probléma az, ha valaki lobbizik ezzel az irányultsággal – pont mint ahogy a politikai lobbik, a szabadkőműves lobbik meg az összes többi lobbi csinálja. Ez a probléma”
A Katolikus egyház a pápa kijelentésével párhuzamba ma is elítéli a homoszexuális cselekedeteket, ahogy a Biblia szava is teszi.
3Móz 20,13 És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok.
Rm 1,27 Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.
Szia
Nem a pápa itt a lényeg, hanem a Biblia. Az pedig egyértelműen elítéli a homoszexuális cselekedeteket.
Nem értem egyébként, hogy miért olyan érzékeny kérdés ez sokaknak? A Biblia az erkölcstelenség minden más formáját is elítéli, mint pl. a házasságtörést, vagy a lopást, a gyilkosságról nem is beszélve. Ezek az egyénre és a társadalomra gyakorolt negatív hatását mégis csak kevesen támadják.
...az Új_Szövetségben Jézus az elfogadásra és nem az ítélkezésre tanít...de a Biblia egésze is...mert ISTEN aki majd ítél, és felhozza mindenkinek az igazságát...
...azt gondolom a pápa is erre igyekszik rávezetni nyáját...
...bár lehet, hogy most ilyen szelek fújdogálnak a világunkban :)
...ma a "melegség" divattá lett..és erről beszélni, ezzel foglalkozni...(ez evilági dolog, nem érinti azokat akik az ÚRÉI...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!