Szeretni Istent nem feltételes szeretet-e?
poet1!
Krisna semmiben sem különb az ugyanúgy nem létező Jehovádnál.
az olyan Istent aki "pokolba veti az embereket, nem imádnám, nem szolgálnám.
A bibliában írt Istenről, aki a Jehova nevet adta magának, nem tsz ilyet. Az alapvető és legfőbb tulajdonsága a szeretet, és ez összhangban használja az igazsággal, bölcsességgel, és hatalmával, egyiket sem engedi kiemelkedni a másik közül.
Ne tudom mit értesz az alatt, hogy a társain előtt leborulni?
Mert ember előtt nem borulunk le, az imádat kizárólag a Teremtőnek jár, még angyaloknak sem.
az tény, hogy az egyik alapelv a felebaráti szeretet, ami az agapé szereteten alapszik.minden emberben a jót kell Feltételezni, és mint ember társunkat szeretni. A tetteit nem kell szeretni.
Jézus és Jehova is megelőlegezte ezt a szeretetet mindenkinek pedig tudják nagyon jól, hogy sokan nem élnek ezzel.
Nekünk keresztényeknek utánoznunk kell ezt.
Katy Weaver
poet1!
Nem kell mindent szó szerint érteni! Azt akartam mondani, hogy a te Istened semmivel sem nevetségesebb fikció Krisnánál.
vagyis fordítva
Krisna semmivel sem nevetségesebb az Istenednél.
már segítettem szegény hajléktalanokon,és volt olyan is,akin nem segítettem,de szántam:Nem tudom,mikor követtem el nagyobb hibát.Jézus nem válogatott,mint én,legyen annyi a mentségem,nem vagyok megváltó.
Érdekes tan"mese":amikor az egyik nagytiszteletű tibeti rinpocse sokáig kínai fogságban volt,attól félt a legjobban,hogy elveszti fogvatartói iránt az együttérzését.(Tibeti jógik c.riportfilm)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!