Miért veszélyesek a látók?
hát nem írtam, hogy pénzt kért..
utolsó, egyébként ezzel nem értek egyet, most vagy az Istentől van, vagy nem... de szerintem a pénz már ezen felül olyan mindegy! egyetértek természetesen, hogy gáz pénzt kérni ilyenért amúgy.
1. nem vagyok hitgyülis és tudtommal Katy sem az.
2. A Biblia Isten szava. Az miért is évült volna el? Mai napig minden igaz ami benne van, csak nagyon sok ember igyekszik úgy formálni a tartalmát vagy magyarázni, hogy mindenképpen lehessen bűnt elkövetni. A látó nem próféta, hanem démoni erőt használ. Nulla százalékban hasznos az előző válaszom, pedig az igazat írtam, hogy csakis Isten tudja a jövőt. De nem engem fognak számon kérni az okkultizmus miatt. Én Istenben bízok, nem a sátánban.
Szervusz ismét
A kérdésed erre a részére:"a Biblia óva int az ilyesmitől, de miért?"
Mert minden természetfölötti gyógyítás, látás, jóslás mögött a gonosz démonok állnak. Honnan tudom?
Létezik ma egy olyan felfogás, amely szerint a Bibliában említett gonosz szellemek csupán a gonoszság fogalmát jelképezik. A Biblia azonban nyilvánvalóvá teszi, hogy a démonok valóságosak, és ők állnak az asztrológia, a varázslás és bizonyos mágikus gyakorlatok mögött.
Cselekedetek 16:16-18 ezt írja: Történt pedig, hogy amikor arra a helyre mentünk, ahol imádkozni szoktak, szembejött velünk egy szolgálólány, akiben szellem, jövendőmondó démon volt. Ő mindig nagy nyereséghez juttatta urait azzal, hogy a jövendölés mesterségét űzte. Ez a lány kitartóan követte Pált és minket, és ezekkel a szavakkal kiáltozott: „Ezek az emberek a legfelségesebb Isten rabszolgái, akik a megmentés útját hirdetik nektek!” Ezt sok napon át folytatta. Pál végül belefáradt, megfordult, és így szólt a szellemhez: „Jézus Krisztus nevében megparancsolom neked, hogy menj ki belőle!” Ki is ment még abban az órában.
Megfigyelted? Ez a gonosz szellem amely a lányban volt, igazat mondott.Te elfogadnád egy démon segítségét, akiről a Biblia azt írja, hogy az ember ellensége? Tudod miért segít olykor az embernek? Hogy a hatalmába kerítse, mint azt a lányt, akiből Pél kiűzte.
A spiritizmus nagyon valós veszélyeket hordoz. Számos kultúrában szokás sámánokhoz, rejtélyes erőkre hivatkozó kuruzslókhoz és varázslókhoz fordulni segítségért. Mások a horoszkóptól várják az útmutatást, illetve tarokk-kártyát, vízkutató varázsvesszőt, ábécés deszkalapot vagy különleges kristályokat használnak. Az sem ritkaság, hogy megpróbálnak a halottak szellemével kommunikálni. Állítólag az államférfiak között is vannak olyanok, akik az asztrológiát és a spiritiszta médiumokat hívják segítségül a döntéshozatalhoz. Mindez szöges ellentétben áll Mikeás tanácsával, hogy járjunk az igaz Istennel, és kövessük a vezetését.
A démonok sorsáról ezt olvashatjuk:
2Péter 2:4" az Isten nem habozott megbüntetni az angyalokat, akik vétkeztek, hanem a tartaroszba vetve sűrű sötétség vermeinek adta át őket, hogy ítéletre tartassanak fenn;"
Júdás 6. "Az angyalokat pedig, akik nem őrizték meg eredeti állásukat, hanem elhagyták a maguk megfelelő lakóhelyét, örök bilincsekben, sűrű sötétségben tartja fenn a nagy nap ítéletére."
Az ismerősöd nem tudja milyen veszélyes területre tévedt. Ha Isten megbünteti az engedetlen angyalokat, szerinted mi a véleménye rólunk, ha hozzájuk fordulunk valamiért?
Köszi a válaszokat!
Valóban, tájékozatlan voltam, azt hittem a Jehova tanúi és a Hit Gyülekezete ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!