Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért veszélyesek a látók?

Miért veszélyesek a látók?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, akinek mondott valamit, ami beteljesült. azért ment el hozzá, mert elég durva dolgokat megmondott állítólag ez az ember már. Tételezzük fel most, hogy ez létezik. a Biblia óva int az ilyesmitől, de miért?
2013. júl. 21. 20:47
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm.. a hitgyüli nagyon jelen van itt is.:)
2013. júl. 21. 22:49
 12/20 anonim ***** válasza:
én ha látó lennék, soha nem mernék pénzt kovácsolni egy ilyen tehetségemért!Ha adnak csak úgy, elfogadnám, de kérni sose merném!Aki a szeretet és a jó ügyet szolgálja segítségével, az nem kér érte cserébe pénzt!Mert kötelessége a jó ügyet szolgálni!Ha az Isten valakit megáld egy ilyen képességgel, azt nem szabad egyből lekurrogni!Ép eszű ember pedig tudjon különbséget tenni jóakarat, szeretet,béke, és gonosz sötét erők, és pénzéhesség között!Hitelesnek és jónak azt tartjuk, aki önérdek nélkül segít ahol tud.Én ezt így látom, és szerintem így is van.A veszélyes inkább az a látó, aki ezért pénzt kér, és nem látja be, hogy segítséget kell nyujtania a képességei által, amit kapott!Mivel azért kapta!
2013. júl. 21. 23:11
 13/20 A kérdező kommentje:

hát nem írtam, hogy pénzt kért..

utolsó, egyébként ezzel nem értek egyet, most vagy az Istentől van, vagy nem... de szerintem a pénz már ezen felül olyan mindegy! egyetértek természetesen, hogy gáz pénzt kérni ilyenért amúgy.

2013. júl. 21. 23:17
 14/20 anonim ***** válasza:
ha csak jóra használja, akkor az mindenféleképp jó, és márpedig jó csak egy pozitív dologtól jöhet, a jó ügy érdekében.Az, hogy most ez Isten, vagy sem, azt nem lehet tudni, de kikövetkeztetni lehet
2013. júl. 22. 00:53
 15/20 anonim válasza:
A Biblia mindentől óva int, így sok rossz dolgot elkerülhetsz de nem minden rossz amit abban az időben annak hittek ^^
2013. júl. 22. 00:59
 16/20 anonim ***** válasza:
így van előző!!
2013. júl. 22. 01:26
 17/20 anonim ***** válasza:

1. nem vagyok hitgyülis és tudtommal Katy sem az.

2. A Biblia Isten szava. Az miért is évült volna el? Mai napig minden igaz ami benne van, csak nagyon sok ember igyekszik úgy formálni a tartalmát vagy magyarázni, hogy mindenképpen lehessen bűnt elkövetni. A látó nem próféta, hanem démoni erőt használ. Nulla százalékban hasznos az előző válaszom, pedig az igazat írtam, hogy csakis Isten tudja a jövőt. De nem engem fognak számon kérni az okkultizmus miatt. Én Istenben bízok, nem a sátánban.

2013. júl. 22. 08:59
 18/20 KZitus ***** válasza:

Szervusz ismét

A kérdésed erre a részére:"a Biblia óva int az ilyesmitől, de miért?"

Mert minden természetfölötti gyógyítás, látás, jóslás mögött a gonosz démonok állnak. Honnan tudom?

Létezik ma egy olyan felfogás, amely szerint a Bibliában említett gonosz szellemek csupán a gonoszság fogalmát jelképezik. A Biblia azonban nyilvánvalóvá teszi, hogy a démonok valóságosak, és ők állnak az asztrológia, a varázslás és bizonyos mágikus gyakorlatok mögött.

Cselekedetek 16:16-18 ezt írja: Történt pedig, hogy amikor arra a helyre mentünk, ahol imádkozni szoktak, szembejött velünk egy szolgálólány, akiben szellem, jövendőmondó démon volt. Ő mindig nagy nyereséghez juttatta urait azzal, hogy a jövendölés mesterségét űzte. Ez a lány kitartóan követte Pált és minket, és ezekkel a szavakkal kiáltozott: „Ezek az emberek a legfelségesebb Isten rabszolgái, akik a megmentés útját hirdetik nektek!” Ezt sok napon át folytatta. Pál végül belefáradt, megfordult, és így szólt a szellemhez: „Jézus Krisztus nevében megparancsolom neked, hogy menj ki belőle!” Ki is ment még abban az órában.

Megfigyelted? Ez a gonosz szellem amely a lányban volt, igazat mondott.Te elfogadnád egy démon segítségét, akiről a Biblia azt írja, hogy az ember ellensége? Tudod miért segít olykor az embernek? Hogy a hatalmába kerítse, mint azt a lányt, akiből Pél kiűzte.

A spiritizmus nagyon valós veszélyeket hordoz. Számos kultúrában szokás sámánokhoz, rejtélyes erőkre hivatkozó kuruzslókhoz és varázslókhoz fordulni segítségért. Mások a horoszkóptól várják az útmutatást, illetve tarokk-kártyát, vízkutató varázsvesszőt, ábécés deszkalapot vagy különleges kristályokat használnak. Az sem ritkaság, hogy megpróbálnak a halottak szellemével kommunikálni. Állítólag az államférfiak között is vannak olyanok, akik az asztrológiát és a spiritiszta médiumokat hívják segítségül a döntéshozatalhoz. Mindez szöges ellentétben áll Mikeás tanácsával, hogy járjunk az igaz Istennel, és kövessük a vezetését.

A démonok sorsáról ezt olvashatjuk:

2Péter 2:4" az Isten nem habozott megbüntetni az angyalokat, akik vétkeztek, hanem a tartaroszba vetve sűrű sötétség vermeinek adta át őket, hogy ítéletre tartassanak fenn;"

Júdás 6. "Az angyalokat pedig, akik nem őrizték meg eredeti állásukat, hanem elhagyták a maguk megfelelő lakóhelyét, örök bilincsekben, sűrű sötétségben tartja fenn a nagy nap ítéletére."

Az ismerősöd nem tudja milyen veszélyes területre tévedt. Ha Isten megbünteti az engedetlen angyalokat, szerinted mi a véleménye rólunk, ha hozzájuk fordulunk valamiért?

2013. júl. 22. 11:33
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Valóban, tájékozatlan voltam, azt hittem a Jehova tanúi és a Hit Gyülekezete ugyanaz.

2013. júl. 22. 14:58
 20/20 anonim ***** válasza:
akkor Jézus mögött is démon állhatott?Merthogy gyógyított, és mindenféle jót tett az emberekkel!Ha pedig Jézusnak megadatott, másnak is megadathatja isten!Szerintem ez csak egy próba!Hogy lássunk tisztán!
2013. júl. 22. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!