Ramadán alatti böjt, nem veszélyes?
De igen, és igen, veszélyes.
Az igazi muszlim még a nyálát is kiköpi ilyenkor, nem nyeli le.
Az én párom a legjobb (muszlim család). Tegnap befaltunk egy-egy hatalmas hamburgert, majd felszátunk a buszra, ahol összetalálkoztunk a párom tesójával. Egész úton arról beszélt a párom, hogy milyen jól tudja tartani magát. Nekem meg nemsokon múlt, hogy elröhögjem magam.
Nem tudom, a fanatikus hívők milyenek, de a párom barátai, akik jobban tartják a szokásokat, egész jól bírják, annyi hogy munka után hamarabb hazatének.
Kedves előző,ha a férjed nem böjtöl, az ő dolga, de ez messze nem poénkodás tárgya! Plusz ne gondold, hogy akivel beszélgetett, nem érezte a hamburger szagát a szájából! Az osztást abbahagyva a kérdésre válasz: a muszlimok kb 2:50től nem ehetnek, kb 20:40-ig, azaz hajnalhasadta kezdetétől naplementéig. Azért "kb", mert mindenhol más a nap állása ugyanazon időpontban, pl Nyíregyházán kb 6-10 perccel előbb nyugszik le a nap, mint pl Győrben - ez az oka. Az első napok nagyon nehezek, de a hit és az akarat felül tud írni mindent. Aki igazán hisz és elszánt, azaz elhivatott, annak nem jelent gondot, a szervezet át tud állni. Tudom:) Nekem az első nap volt rossz, ma már sokkal könnyebb. Ebben a hónapban sokkal többet olvassuk a Koránt és tanulunk, elterelődik a figyelem.
Viszont! ... azok, akik étteremben dolgoznak böjtidőszak alatt, vagy kinn a szabadban, pl utakat építenek Afrikában, vagy utcai gyroszosok a forró napon stb stb, sorolhatnám, na, nekik lehet igazi nehéz - és mégis bírják és csinálják (többség!) És nem tudom ki hogy van vele, de én abszolút nem eszem magam degeszre. Az ismerőseim többsége ilyenkor jó sokat szokott fogyni, van, akit alig ismertem meg! ...bár láttam már karikatúrákat erről, tehát biztos létező poénforrás. :) Szóval, tudatosan kell étkezni. De nagyon sok ajánlott étel van, amit ilyenkor kellene enni. Ha valaki feleszi a teljes napi adagját este, az hízni fog, meg csak tágítja a gyomrát és így éhesebb lesz, de aki ésszel csinálja, az fogyhat kb 5-10 kg-ot is. Méregtelenít a szervezet ilyenkor, ebből nekem eddig mindig csak jó sült ki. Ilyenkor nekem könnyű, mert ilyenkor van a szabadságom, mire visszamegyek, addigra sokkal könnyebben mozgok stb, szóval még egyszer: én nagyon szeretem ezt a hónapot - és ennek a fogyás csak egy nagyon kicsi része!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!