Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van a kereszeténységben...

Van a kereszeténységben valami ami megkönnyíti eléri Istent? Kissé érthetőbben lejjebb.

Figyelt kérdés

Valami ami segít Jézust követni?

Hasonlóan más valllásokhoz

Úgy értem a különbözö valllásokban vannak ilye-olyan gyakorlatok amik segítheti az elémlyülést,azt az rzést,hogy közeebb kerültél Istenedehez.

Van valamilyen iráynmutatsát,életú amin érdemes végigmenni,mert az segít.

Ajánlott meditálni,a hinduknál ott van az,hogy meg kell élni a testi tanulni kell elöször,aztán munka-ki kell elégíteni az aanygi vágyakat is,majd atesti és idős körben meg Isten kereseni és a szellemi világ felé fordulni.( ha jól emlékszem).Egyesek szerint e jóga,főleg a szellemi ismét csak segít közeledni az Istenükhöz vagy iSteneikhez.

A dervisek kerengene és így teremtenek kapcsolatot.

A keresztényeknem mi van.

Nem tudom igazán jól megogalamazni a kérdésem,bocsánat.

Nekem kissá hiányérzetem van.

Mi segítheti elő nálunk a hitben való előmenetlet.

Vannak gyakorlatok melyek segítségével közelebb kerülhetünk Istenhez?

Van egy olyan fajta ajánlott életút mint a hinduknál amit érdemes bejárni?

Hogy törekedni kell ennek meg ennek a megélésére és beteljesítésére?

Vagy egyszerűen csak dobj el magadtól mindet,tagadd meg önmagad és marad a "vak" hit.

Kaphatunk bizonyosságot afelől,hogy jól,helyesen hiszünk?

Vissza jelzést?

Mert,hogy próbára tehetjük Őt aki nem kér vak hitet. Igaz?

Na de hit nélkül,hogy tehetnénk próbára?

Nem tudom érthető-e mire gondolok.

Valamiféle gyakorlat vagy egyéb cselekvés.

Kicsit puritánnak érzem és ezáltal nehéznek is.

Úgy gondolom,ha egy hindu megtett ezt-azt akkor tudja,hogy közelebb került.

Na de egy kereszténynek,keresztyénnek mi ilyemije van?

2013. júl. 3. 19:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
9-es, a primitív propagandát nyugodtan mellőzhetted volna.
2013. júl. 4. 00:32
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

ez nem propaganda, ez a bibliában benne van és Jézus mindenkinek ezt hagyta meg aki állítólag Őt követi, még ha neked primitív is

egyébként a szent írásban a Teremtő által kért, de az embereknek bolondságnak tűnő dolgokat szeretné ha végeznék azok akik hozzá tartoznak:

(1Korintusz 1:25) 25 Mert az Isten „bolondsága” bölcsebb az embereknél, és az Isten „gyöngesége” erősebb az embereknél.

(1Korintusz 1:21) . . .— a világ a maga bölcsessége útján nem ismerte meg az Istent, az Isten jónak látta, hogy a prédikált dolgok bolondsága által mentse meg a hívőket.

Katy Weaver

2013. júl. 4. 08:01
 13/18 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Van. A megtéréskor létrejött személyes kapcsolat fenntartásának legfőbb eszköze az ima. Ima által személyes érintkezésbe léphet, beszélgethet az ember azzal az Istennel, aki a bűneset óta "hozzáférhetetlen világosságban lakozik".

Az ima nem valamiféle misztikus varázslat, hanem tudatos, értelmes lelki történés. A Biblia világos magyarázatot ad mibenlétéről és gyakorlati jelentőségéről. Mégis sok minden csoda és titok marad vele kapcsolatban. Titok és csoda mindenekelőtt az, hogy Isten, végtelen nagyságában, kész teljes szívvel figyelni egyetlen emberre, aki bármikor és bárhonnét is, őszinte hittel kíván Őhozzá szólni, Tőle kérni. Jézus így szólt erről: "Te pedig amikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozz a te Atyádhoz... aki titkon néz, és válaszol neked nyilvánvalóan." (Máté 6,6)

Mindez a legegyszerűbben történik meg, ha az ember az őszinte hit és segítségül hívás lelki magatartását tanúsítja. A valódi imádkozáshoz, vagyis az Istennel való tényleges kapcsolatba lépéshez az ember vágyakozásán kívül csak a következők szükségesek:

– A teljes belső egyszerűség és őszinteség magatartása minden önszuggerálás, önmanipulálás, pózolás, szerepjátszás, önhittség, érzelem- vagy élményhajszolás stb. helyett. – Isten személyének bizonyos szintű megismerése a hiteles forrás, a Biblia kinyilatkoztatása által, hogy az ember tudja, kihez szól bizalommal.

– A Biblia kijelentései által felismert személyes bűnök megbánása, a tőlük való szabadulás igaz vágya és kérése.

– Kitartás a gondolatok összpontosításában, a belső ellenérzések, aggodalmak és kételyek leküzdésében. Mintegy belekapaszkodás az imádság általi kapcsolatteremtés és az imameghallgatás valóságára nézve tett isteni ígéretekbe. Sok-sok ilyen ígéret van a Bibliában. Kettő ezek közül:

"Aki énhozzám jön, semmiképpen ki nem vetem." (János 6,37)

"Közel van a Úr minden Őt hívóhoz, mindenkihez, aki hűséggel hívja Őt." (Zsoltárok 145,18)

Az imameghallgatás tapasztalatának megörökítésével is gyakran találkozunk a Bibliában. Ezek úgy tárulnak elénk, mint amelyek minden őszinte imádkozó életében megismétlődnek:

"Várván vártam az Urat, és hozzám hajolt, s meghallgatta kiáltásomat. És kivont engem a pusztulás gödréből, a sáros fertőből, sziklára állította lábamat, megerősítvén lépteimet." (Zsoltárok 40,2–3)

"Mikor kiáltottam, meghallgattál engem, felbátorítottál engem, lelkemben erő támadt." (Zsoltárok 138,3)

"Megkerestem az Urat és meghallgatott engem, és minden félelmemből kimentett engem." (Zsoltárok 34,5).

Üdv. Péter

2013. júl. 4. 10:38
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

"Valamint a Rózsafűzér imádkozása alatt (ami egyfajta transz-állapot) Jézusról lehet elmélkedni, a titkok mondásakor."

Én majd eluntam magam közbe.

2013. júl. 4. 10:55
 15/18 anonim ***** válasza:
50%
Katy Weaver, a bugyuta, primitív, egybites propagandát te is mellőzd, mégegyszer kösz. Értem, hogy téged ez megnyugtat, de más nem kíváncsi rá, mantrázd a tükörnek otthon.
2013. júl. 4. 15:29
 16/18 anonim ***** válasza:
Elvakult emberek csoportja vagyunk. Istenek nem léteznek ezen a földön. Csak a filmekben. Mi emberek, csak arra vagyunk jók, hogy az orrunknál fogva rángassanak, mit tegyél, mit egyél, miben higgy. Mi pedig követjük ezen hirdetőket.
2013. júl. 4. 20:40
 17/18 anonim ***** válasza:

tuzolto0000

kösd fel magad és ne azok lelki világát cseszegesd, akik szeretnék a letöbb reményben leélni ezt a rövid életüket. Miért fáj ez neked? Ártott neked akármelyik keresztény is? Inkább menny és játsz tovább a mackóddal mert még éretlen vagy, hogy beleszólhass másnak a hitébe. Fingod sincs az egészről. Te is csak egy újjabb egoista önimádó majom vagy akinek ki van a sejhaja azzal, hogy már ember boldog is tud lenni a nélkül, hogy mást cseszeget. Nem vagyunk a te fajtádra kiváncsiak és ha te se akkor ne irogass olyan témába ahol nem te vagy a középpont. Tulok

2013. júl. 5. 04:30
 18/18 anonim ***** válasza:
HÁt, tűzoltóból kivesztett a keresztényi szeretet, a türelem , nembaj, majd meggyónja vagy valami.
2013. júl. 17. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!