Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Zsidó vallás tényleg elítéli...

A Zsidó vallás tényleg elítéli a homoszexuálisokat?

Figyelt kérdés
2009. okt. 9. 17:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
45%

Mi az az 1%?

Nem a zsidó.

2009. okt. 9. 20:51
 12/23 anonim ***** válasza:
77%
Mint a fenti vers mondja: nem a homoszexuális embert, hanem a homoszexuális tettet ítéli el. Nem kell minden hajlamunkat kiélnünk. Én meg piromániás hajlamú vagyok. Most akkor gyújtsam is fel a házat?
2009. okt. 9. 20:52
 13/23 anonim ***** válasza:
64%

Igazából lényegtelen, hogy melyik vallás mit ítél el, (a homoszexualitást mind elítéli, bár a hinduknál még állattal való is belefér, és még mielőtt anyázik valaki, ez TÉNY) Márcsak arra alapozom, hogy ismerek zsidó kokaincsempészt, és ortodox rabló-drogdílert. Mindegyik azzal jön, hogy az ő istene akkor boldog, ha ő maga boldog. Elvileg ezeket az ő vallásuk tiltja. A pedofil katolikus papokról nem is beszélve.

Tehát manapság a vallásos szabályok "lazább" értelmezése került előtérbe. Persze nem a bigottokról beszélek.

De mivel ezek a vallások elég szűk keretet szabnak az életre, csöppet sem vagyok meglepve, hogy az emberek a modern világban ezeket a határokat kissé kiszélesítik.

2009. okt. 10. 00:08
 14/23 anonim ***** válasza:
64%
Egy f@szt ítéli el az összes vallás a homoszexualitást. Keleti vallásokban ez sok helyen megengedett, persze ők nem voltak ilyen beszűkülten mániákus homofóbok-.-'
2009. okt. 10. 10:39
 15/23 anonim ***** válasza:
30%

"Egy f@szt ítéli el az összes vallás a homoszexualitást. Keleti vallásokban ez sok helyen megengedett, persze ők nem voltak ilyen beszűkülten mániákus homofóbok-.-'"

Hát ez egy gyöngyszem volt!

1. Aki legalább érdeklődik vallás iránt nem írja le, de ki sem mondja, hogy "f@szt".

2. Isten Ígéje ítéli el a homoszexualitást!

3. Tehát ebből következik, hogy az a vallás, amely elfogadja a homoszexualitást, az a Sátáné.

4. Keleti vallásoknak, amúgy is csak a Sátán szellemvilágának elterjedését, térhódítását és félrevezetését köszönhetjük. (Okkultizmus, Spiritizmus,...)

5. Szomorú vagyok, amiért egy ilyen világba nőnek fel gyermekeink, ahol a normális, termszetesen élni akaró, Isten rendeltetése szerint élni akaró ember lett a ragadomány névvel megbélyegzett, mintha egy betegség lennénk, idézem "beszűkülten mániákus homofóbok". Mintha a természetes a homoszexuális lenne és mi lennénk az aberrált heteroszexuálisok?! De valahol örvendezem, mert Isten ezt megígérte, hogy ez be fog következni, és ha nem tértek meg, akkor meg lehet nézni mi történt Sodomával és Gomorrával.

2009. okt. 12. 22:54
 16/23 cynic ***** válasza:
33%
A vallások egyik fontos eleme a népi erkölcs megtartása volt - még jóhogy elítélik a homoszexualitást. Egyrészt undorító, természetellenes dolog, másrészt az adott nép gyarapodására is rossz hatással van.
2009. okt. 15. 14:01
 17/23 anonim ***** válasza:
87%

Nem minden vallás ítéli el, a keletiek közül több is engedi, de az tény, hogy sok valláskövető ember megrögzött. Öreganyám istenről papol, közben meg azért volt képes utálni meg elverni, mert mondjuk nem ötöst, hanem négyest hoztam haza. Ó, és persze homofób, zsidófób, sorolhatnám.

A homoszexualitást én nem ítélem el, hiába a keresztény nevelés, már csak azért sem, mert vannak meleg barátaim, és sosem volt velük probléma. Vicces, de nem ők visonganak a buszon, hanem inkább a heteró, fiatal párocskákra jellemző! :o Csak ugye az ember mindig is szeretett vallás vagy más mögé bújva újjal mutogatni az emberekre és utálkozni meg jönni azzal, hogy elvisz az ördög. Szerintem nem szép dolog. Van elég baja is egy embernek, mit kell még másokéval is nyávogjon?

2009. okt. 16. 05:30
 18/23 anonim ***** válasza:
26%
A b...kat el kell ítélni!!!!!undorítóak!!!!
2009. okt. 18. 15:50
 19/23 anonim ***** válasza:
64%

Egy etnográfiai atlasz, az ún. Murdoch-atlasz négyezer egykori és mai társadalom legfontosabb jellemzőit mutatja be tömören. A homoszexualitás a társadalmak 60%-ában elfogadott, a kultúrába valamilyen módon beépült. A társadalmak 30%-a toleráns, tehát nincs beépülve a kultúrába, de nem csinálnak belőle gondot. Végül 10%-ot tesznek ki azok a társadalmak, amelyek tiltják a homoszexualitást, és különféle rendszabályokat hoznak ellene. Az utóbbi csoportba tartozik a zsidó-keresztény kultúra is.

Homoszexuális jelenet egy ókori görög vázán

Az ókori görögöknél a homoszexualitás neve pederasztia volt, amikor felnőtt férfiak kamasz fiúkat választottak ki nevelésre, amelybe a szexuális kapcsolat is beletartozott.

2009. dec. 28. 23:51
 20/23 anonim válasza:
A keleti vallások nagy többsége nem itéli el a homoszexualítást!!! Tehát ott a társadalom sokkal jobban viszonyul ehhez a kérdéshez, elfogadóbbak, mint Magyarországon vagy Európában.
2010. márc. 4. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!