A sok hajléktalan, munkanélküli, nyomorgó szegény ember bizonyíttyja hogy nincs Isten?
"Csakhogy annak, hogy Isten megáldjon bizony feltételei vannak. A Biblia sok helyen kihangsúlyozza, hogy Isten azt áldja meg, aki hallgat az Ő szavára és megcselekszi azt."
Egyetértek vele, és ha lehet még tennék hozzá valamit. A Biblia nem azt mondja, hogy akik megtérnek Jézushoz és az Urat szolgálják, azokkal csak is jó dolgok fognak történni. Viszont aki tényleg szívből megtér és szívből az Urat szolgálja, annak minden a hasznára válik.
Már csak a gondolat, hogy Isten mindenben próbál megsegíteni minket és, hogy teljesen megbízhatunk Benne, már az felemelő érzés és még meg sem említettem, hogy Isten nem személy válogató. Isten nem azt nézi, hogy hogyan öltözünk, hogy nézünk ki vagy épp hány bűnünk van és amikor elértük a limitet akkor: "na te csirkefogó!"
Egyáltalán nem. Isten mindenkit szeret, nincs kivétel. Mindannyian a teremtményei vagyunk és ha hiszed ha nem, Isten adott nekünk jogot arra, hogy Őt válasszuk-e vagy sem. Ha te úgy érzed, hogy nincs szükséged senkire sem odafentről, majd jusson azért eszedbe, hogy Isten akkor is szeret téged és vár téged vissza, hogy gyermekévé fogadhasson téged.
A szeretet nem ott kezdődik, hogy Isten eddig mit tett értem és ha megtett már mindent amit összeírtam a bevásárló listámon akkor olyan leszek az Úrhoz mint a kezes bárány.
A szeretet ott kezdődik, hogy Ő meghalt értünk a kereszten. A saját teremtményeiért megkínoztatott a kereszthalál előtt és a kereszten is, hogy méltó áldozatul szolgáljon a bűneidért. Ahogy a szögeket ütötték bele a testébe, úgy lettek a te bűneid is Őreá szegeztetve. Ezt nevezik szeretetnek.
-tattilaboy
Nem létezik isten, hisz bizonyíték rá az egyiptomi 10. csapás (kiemelem a Tizedik, melyben elköveti a gyerekgyilkosságot). Ez a rész teljesen ellentétben áll az egész műről, ami az isten emberek iránti tökéletes szeretetét mutatja be. A kis egyiptomi lurkók senkinek se ártottak. A másik meg a zsidók Jerikó városa elleni támadásuk volt, ahol embereket öltek meg isten nevében a ládájával. Nos, isten kivételezne a zsidókkal? Ha tudta, hogy ez lesz (hisz mindent tud), akkor miért tette?
Jézus valószínűleg egy vallásátalakító volt, hisz a kereszténység is szektaként indult (akkor még persze nem kereszténységnek hívták őket, hanem max Jézus halála után).
Szerintem egy egyszerű szélhámos volt Messiás-szindrómával, akit végül a türelmes zsidóság keresztre feszített, ha mákja volt, akkor épp hitelessé tehette egy földrengés, hogy ő "isten fia"! De amennyi volt mostanság mifelénk, ráadásul egy öregember épp akkor halt meg (de nem attól, hanem mert már öreg volt), akkor elmondhatom, hogy ő volt isten fia. Ha visszaemlékezek a tegnapi napra, akkor meg az mondható el, hogy egész nap esett az eső, biztos nem azért, mert valaki meghalt valahol, és isten siratja. Hanem mert ez az időjárás!
Amúgy meg: "megállya a hejét"....ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! FAIL!
Kedves #22-es válaszoló, elég, ha 10 percet megnézel ebből a videóból és már abból lehet szerintem arra következtetni, hogy az evolúció a legveszélyesebb vallás mind közül. Ha pedig nem veszed észre, akkor barátom legyen a hited szerint és szelektálódj ki gyorsan.
Lehet régimódi vagyok, de szerintem jobb egy olyan vallást követni, amiben az ember meg is menekülhet.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Uec5Y..
Kedves 23-as, ne haragudj, de e mellett nem mehetek el sz nelkul. Az evolucio nem vallas, hanem egy bizonyitott teny. Es nem csak a kovuletekre gondolok, hanem napjainkban is megfigyeltek olyan valtozasokat, amik igazoljak, hogy letezik. Pl bizonyos madarak szine evrol evre az ember altal megvaltoztatott kornyezethez idomult.
Ezzel egyutt abban en is egyetertek, hogy annyira nem gyors az evolucio, hogy minden eloleny 0-rol ki tudott volna ennyi ido alatt alakulni. Es en is azt gondolom, hogy volt valami "intelligens tervezes". Hogy ez Isten, vagy foldonkivuliek munkaja volt, azt nem tudhatjuk. Es persze a masodik eset sem zarja ki Isten letezeset.
Kedves tattilaboy!
A Te fodrászodnak nem jutott eszébe az, hogy kimondja (?):
- Bocsáss meg nekem idegen, de én sem mindenható, sem mindent tudó nem vagyok, nem hogy világegyetemet nem tudok teremteni, de még ingyen sem dolgozhatok, mert adót kell fizetnem, bérleti díjat, víz, villanyszámlát, borotvahabot kell vásárolnom és el kell tartanom a családom. -
?
-es MIVEL "bizonyitana" barmelyik is hogy ...... I.-sten??
Sugd mar meg!!!
az UR megadta az embernek a szabad valasztas jogat!!kovetri az UR altal kijelolt osvenyt,vagy megy a sajat feje utan!!a kovetkezmenyekert...............persze hogy egtyszerubb az UR-at okolni mint belatni tevedett!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!