Jehova Tanúi szerint, melyik bibliai versek azok, amelyek beazonosítják az Őrtorony Szervezetet, a "modern" Noé bárkának?
Olvastam egy Őrtorony-kiadványt és nem akartam hinni a szememnek, hogy ilyet mernek állítani magukról!
"Az örök élet elnyerése végett Jehova szervezetéhez [Őrtorony] kell tartoznod, Isten akaratát kell cselekedned.” - Örökké élhetsz Paradicsomban a földön. 255. o.
Katy! Nekem ezzel a hosszú írásoddal csak annyi a bajom, hogy igazából az Őrtorony Társulat mondja meg, hogy ki üdvözül és ki nem.
Ehhez milyen jogalapja van, és kitől kapott rá felhatalmazást? Isten vizsgálja a szíveket és nem egy Társulat, nekem ez az álláspontom.
Kedves válaszoló.
Nem a Tanúk mondják meg hogy ki üdvözül, és ki nem és nem is a a Társulat,
A bibliában le van írva hogy mi a megmentés feltétele,
Isten szabja meg mit kell tenni az örök életért.
Nekünk egy feladatunk van:
hirdeti Isten királyságának jó hírét,és Jézus parancsa szerint megkeresni az elveszett juhokat, akiket tanítvánnyá kell tenni. az ítélkezés a Teremtő és a fia Jézus dolga
Katy Weaver
Katy!
Hisz látható a kérdés alatt lévő idézetből, hogy igen a Társulat mondja meg! Nekem ez a vers a mérvadó, a kérdés eldöntésében: Minden, amit nékem ád az Atya, én hozzám jő; és azt, aki hozzám jő, semmiképpen ki nem vetem. Jn 6:37
szóval Jézus azt állítja, hogy aki Őhozzá megy azt nem veti el magától! Köszönjük neked Jézus, a te kegyelmedet.
Az Őrtorony, meg Jézus helyébe helyezi magát, mint megmentő (hely)...
Ez arcátlanság a részéről! Honnan vesz a bátorságot, hogy Isten Szervezeteként állítsa be magát? 4x! adott meg végidőpontot, erre csak egy hamis próféta, egy hamis tanító képes!
tévedsz kedves válaszoló. Jehova Tanúi soha nem adtak meg időpontot.
Voltak számítások amire többször utaltak mint talányra, hiszen a tanítványok is téves következtetésekre jutottak néha, De akkor sem konkrétízálták ezt, némelyek félre értették, rosszul adták tovább, és az emberek elméjében ez maradt meg.
Katy Weaver.
Katy, a 10-es hozzászólásodban ezt írod:
" Napjainkban is kiválasztott Isten magának is egy népet a biblia szerint minden törzsből népből nyelvből, és egységesen az akaratát teszik amit Jézus parancsolt.
Igen az a megmentés egyik eszköze, mivel Noé idejében sem 10 bárkát építtetett hanem csak egyet, ezért ez jól szemlélteti, hogy Isten egy eszközt fog felhasználni a megmentésre, nem különböző még tanításban sem egyező csoportokat, akik közül ráadásul, még háborúk is vannak és nem békében élnek a földön. "
Érdekes hogy mikor a kiválasztott népről beszélsz akkor különböző nemzetek embereire utalsz, azaz a jehovistákra, viszont mikor olyan csoportokról érvelsz akik egymással háborúznak, akkor meg egységes nemzetekről beszélsz.
Érzed a kettősséget? Mikor a jehovistákról van szó mint kiválasztott nép akkor ott több nemzetséget egybefogó társaságról beszélsz
VISZONT
mikor az egymással harcoló hívőket szapulod ott észre kéne venni, hogy nem a hívők harcolnak egymással, hanem nemzet nemzet ellen! Nem vallási összecsapások vannak, hanem érdekellentétek. Ezt ugye érted?
Utószóként: Könyörgöm, legalább a logikát ne nélkülözzétek amikor érveltek, ember!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!