7 nek:
Teljesen egyetértek veled. Én egyszer próbáltam nekifutni a bibliának, de az ószövetség Istene számomra nem elfogadható így csak 20, 30 oldalt olvastam el, aztán letettem. Egyáltalán nem tudok vele azonosulni. Apám javasolta, hogy az újszövetséggel is meg kellene próbálkozzak, mert ott Jézus tanítási vannak, de valahogy még men érzem úgy hogy itt lenne az ideje. Aki pedig biblia hívő akar lenni ám legyen, én biztos nem török felette pálctát.
Pedig az evangéliumok érdekesek:)
Meg a sok hamis prófétának az orrához lehet vágni a kedvenc könyvükből olyan idézeteket, amiktől normális esetben el kellene ásni magukat a szégyentől.
Pál valóban jól ismerte az Ószövetséget, de miután találkozott Jézussal, gyökeresen megváltozott az élete. Kárnak és szemétnek ítélte ezután a korábbi életét, ő MINDENT kárba veszni hagyott és szemétnek ítélt, hogy KRISZTUST MEGNYERJE! És ő nem a többi apostoloktól hallott az evangéliumról, és nem ők tanították őt - olvad csak el a Gal 1-et!
Hihetsz abban, hogy 66 könyvből áll Isten Igéje, és ez egy tökéletes ”lezárt” könyv, csakhogy ezt a Biblia sehol sem tanítja! A Biblia azt tanítja, hogy Jézus az Isten Igéje! A Biblia beszél például Jásár, Nátán, Gád, Ahija, Jehdó, Semája és Iddó próféta könyvéről - ezek egyike sincs benne a Bibliánkban! Pál levele a Laodiceabeliekhez sem, pedig Pál hivatkozik rá. És ha ALAPOSAN végignézed az Újszövetségben levő ószövetségi idézeteket, több helyen nem ugyanazt fogod olvasni a görögben, mint a héberben, sőt egyes hivatkozások nincsenek is benne az Ószövetségben! Úgyhogy az, hogy ki, mikor, mire hivatkozott, és mit idézett, azt nehéz néha megmondani, de őszintén szólva, nem is igazán érdekel. Pál idézte Lukácsot? Vagy mindketten például Nátán próféta könyvét? Oly mindegy.
Egy biztos, hogy Pál azt írta, hogy ő nem emberektől vette az evangéliumot, és nem tanították arra. Ő nem a többi apostol, hanem Jézus lábainál nőtt fel, és Ő tanította őt. Az Úrvacsoráról is az Úrtól tanult, nem emberektől. Jézus el tudta neki mondani személyesen, hogy mi történt azon az éjszakán! A teremtésről vajon kitől tudunk? Isten ledobott a mennyből egy könyvet, amit az emberek megtaláltak és elolvastak? Nem, hanem Isten kommunikál, beszélget az ő gyermekeivel. Jézus nem azt mondta, hogy az Ő juhai egy könyvet bújnak, hanem azt hogy az Ő juhai HALLJÁK az Ő hangját ÉS követik Őt.
A Biblia tekercsek gyűjteménye, 66 könyv, amik fennmaradtak a számunkra. Ezeket olyanok írták, akiknek kapcsolatuk volt Isten valódi Igéjével, Jézussal. Ők még tudták, hogy mit jelent az, hogy Isten Igéje ISTEN SZÁJÁBÓL származik (nem pedig egy könyvből), ezért voltak képesek leírni azt, amit ISTEN SZÁJÁBÓL HALLOTTAK.
Olvashatod te állandóan a Bibliát úgy, hogy semmi közöd sincs Istenhez. Az, hogy elolvasol valamit a Bibliából, az nem jelenti azt, hogy Isten szól hozzád. Nincs mindenkinek füle a hallásra. Isten Igéje Isten szájából származik! Jézus ezt tanította, és Ő nem a Bibliára gondolt, hiszen saját magáról is beszélt! Ő sem a Bibliával a hóna alatt járkált: "Gyere Jakab, tanulmányozzuk kicsit Ésaiás próféta tekercsét. Nézd ezt a héber szót, ennek van legalább 10 féle jelentése...".
Jézus nem ilyen volt, Ő azt mondta, hogy ha olyanok nem leszünk, mint egy kisgyermek, SEMMIKÉPPEN SEM megyünk be Isten királyságába! A kisgyermekek nem olyanok, mint a teológusok. Akinek olyan a szíve, mint egy kisgyermeknek, az leteszi az "én vagyok a nagy Bibliatudós" büszkeségét, megalázza magát Jézus előtt, és elhiszi, és komolyan veszi azt, amit Ő mondott!
Jézusnak nem a Biblia olvasása volt a kenyere, hanem Isten akaratának a cselekvése. Ő Biblia nélkül is tudta, hogy Ő Isten Fia, és hogy hogyan kell élnie. Ma a hívők többsége, még Bibliát olvasva sem tudja ezt! Mindenkor tanulnak (a Bibliából), de az igazság megismerésére soha el nem jutnak.
Jézus soha sem egy könyvhöz vezette az embereket. A Bibliatanulmányozás sokaknak csak egy pótszer Isten akaratának cselekvése helyett. Az Írások bizonyságot tesznek Jézusról, hogy Őbenne higgyünk, és Őhozzá menjünk! Az apostolok is ezt tették, felhasználták az Írásokat, hogy Jézushoz vezessék a hívőket.
"Mert mi nem olyanok vagyunk, mint sokan, a kik meghamisítják az Isten ígéjét; hanem tisztán, sőt SZINTE ISTENBŐL SZÓLUNK az Isten előtt a Krisztusban"
Nagyon könnyű IstenRŐL beszélni. Nagyon könnyű elolvasni a Bibliát és tanítani belőle - erre bárki képes. IstenBŐL szólni viszont csak az tud, aki ismeri Istent, és azt hirdeti, amit az Ő szájából hallott!
SEHOL sem tanította Jézus, hogy egy könyv kell ahhoz, hogy Hozzá menjünk, és Őt kövessük! Ha már olvastad Jézus szavait az evangéliumokban, tedd félre kicsit a Bibliádat, és menj Jézushoz, mert Ő Isten Igéje. Kezdd el Jézust követni, és kezdj el végre ENGEDELMESKEDNI a szavainak!
A Bibliaolvasás vallásos függőséget okozhat! Ezt onnan ismerheted fel, hogy már évek óta olvasod a könyvedet, de még mindig engedetlenségben és bűnben élsz. Ezt hagyd abba, térj meg a bűneidből, és kezdd el Őt követni. Tudom, nem ez a kedvenc versed, de szentség nélkül senki se látja meg az Urat! Kérj Tőle Szent Szellemet, és a Szent Szellem el fog téged vezetni minden igazságra. Ha keneted van a Szenttől, nincs szükséged arra, hogy emberek tanítsanak téged!
Ha már megismerted Jézust, és engedelmes vagy Neki, és Isten emberévé váltál, látni fogod, hogy HASZNOS a Biblia, és tanulhatsz belőle, de NEM SZÜKSÉGES ahhoz, hogy Jézussal élő kapcsolatod legyen - és látni fogod, hogy ha holnap elveszik tőled a könyvedet, Jézus akkor is veled marad, mert megismerted Őt, és Őt követed!
A Biblia Jézusra mutat, és azért írták Isten emberei, hogy higgy Jézusban és menj Őhozzá, és kövesd Őt! Hiába olvasod a Bibliát állandóan, ha nem hiszel Jézus szavaiban, csak becsapod önmagad!
Jézust sokszor csak ennyit mondott: "Gyere, és kövess Engem".
Ha nem mész, Ő nem fog téged unszolni, nem fog neked könyörögni, Ő megy tovább nélküled is...
Isten áldjon!
Én mint megtért keresztény Bibliát most már csak akkor olvasok amikor szükségét érzem, hogy megtaláljam a lelki nyugalmamat. Padlócirkáló korom óta hallgattam a történeteket belőle a vasárnapi iskolában. Aztán már magam is olvastam néha miután megtanultam a bötűket de csak az olvasás öröme miatt nem azért mert érdekelt. Tinédzser koromtól a húszas éveimig egy betűt sem olvastam, még csak gyülekezetbe se jártam. Magával rántott a világ. Egy idő után a számomra kilátástalan problémákkal kerültem szembe és amikor Isten magához hívott éreztem hogy csak ő segíthet nekem. Kértem hogy bocsássa meg nekem hogy elhagytam. Megtértem és azután naponta 4-5 órát olvastam a Bibliát kb fél évig. Aztán elmúlt ez a vágy és azóta inkább a saját és mások életében látom Isten üzeneteit és tanításait és ezért nem érzem szükségesnek a Biblia olvasást a számomra mert látom és megtapasztalom, ahogyan Isten munkálkodik a világban. Szóval számomra ez is kielégítő lelki étkezés
szempontjából. Bár néha jól esik bezabálni szóval Bibliát is olvasok alkalomadtán.
Aki igazán megtért és nem csak a környezetének akar megfelelni az olvassa a Bibliát. Mindenki a saját szüksége szerint. Valaki csak egy részt naponta a másik meg oldalakat, a harmadik meg csak hetente. Amúgy csak jelzem, hogy az imádkozás nyújt nekünk jó érzést és nem a Biblia olvasás. Az már csak kikapcsolódás egy megtértnek, hogy tanuljunk Isten milyenségéről mert mi már nem keressük a sorok között Istent, mi már "csak" élvezzük, hogy érezzük az ő békéjét és szeretetét.
Az ateistákról annyit, hogy nem eggyel beszélgettem már és velük az a probléma, hogy nem látnak a szavak mögé. Majdnem mindegyikük szó szerint veszi a Bibliát.
Az meg, hogy esetleg jobban tudják, hogy mi hogy van leírva vagy megírva, az mindegy. A tudásuk csak lexikális és nem értelembeli, a hit által feltáró dolgokat már kár is mondanom. A világ összes tudásával sem mennek semmire, ha a szívükben sötétség lakozik. Verjenek meg egy szócsatában, de nem én leszek az aki a sír után sírni fog mert nem volt hajlandó megalázkodni a TEREMTŐJE előtt az önistenítése miatt.
Jézust hallgasd! válaszához tennék hozzá.
Az igaz, hogy az élő kapcsolat az Örökkévaló Istennel az Ő Felkentjén, Jézuson keresztül a leglényegesebb egy hívő életében, és ha egyetlen Biblia sem maradna meg a világon, az Isten akkor is Isten marad, és megtartja az övéit.
De az azért nem igaz, hogy a Krisztus ne törődött volna az Írásokkal. Nem egy helyen azt látjuk, hogy arra hívta fel az emberek figyelmét, ami "meg van írva", és "hogy van megírva, hogy olvasod", és "írva van a törvényben". Saját messiási voltát is számtalanszor igazolta a próféták írásaiból, feltámadása után is Mózes törvényéből, a prófétákból és a zsoltárokból magyarázott a tanítványoknak. Sőt, Sátán kísértése ellen mindháromszor írott tanításra hivatkozott, az alapján állt ellen a gonosznak. Szerintem ez nekünk is példa, hiszen úgy kell járnunk, ahogy ő járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!