Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetek úgy lelkész, hogy...

Lehetek úgy lelkész, hogy tetoválásom van?

Figyelt kérdés
Csak feltételezés, hogy lelkésznek fogok tanulni. A bal oldalamon van két szó.

2013. máj. 24. 20:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Azért nem ítélkezhetnek, mert a Bibliában az is ott áll, hogy "ne ítélj, hogy ne ítéltess!" Szép is lenne, ha a teológiai főiskolán arról menne a szöveg, hogy "juuuj nézd már, tetoválása van, hogy nem szégyelli magát?" Aki lelkésznek megy, abban kell lenni annyi empátiának, hogy el tudjon vonatkoztatni az ilyen dolgoktól, mint egy tetoválás, és magára az emberre figyeljen, ne pedig arra, amit valamikor a múltban esetleg rosszul csinált.

Egyébként: az ószövetségi törvények közt rengeteg van, amit nem tartunk meg, pl: hordunk kevert anyagból készült ruhákat, eszünk tengeri herkentyűket (már aki, é nem :-P) - akkor ez nem bűn? A tetoválásoknak akkoriban teljesen más volt a jelentőségük, mint manapság, főként rituális okai voltak. Ma csak szimplán díszíti magát vele, aki akarja.

2013. máj. 25. 13:01
 12/19 anonim ***** válasza:
67%

Igen.

Megbocsátott bűnöket senki sem róhat fel.

2013. máj. 25. 16:35
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

"Tulajdonképpen az a rész az Ószövetségben van és már nem vagyunk a "hatálya alatt"."

Elolvasnád a II Timótheus 3:16-ot, mielőtt ekkora hülyeséget írnál a kedves kérdezőnek és a többieknek is?

2013. máj. 25. 17:19
 14/19 anonim ***** válasza:
50%
Hát pedig nem vagyunk már a törvény alatt. Ilyet csak hetednapos adventisták állítanak.
2013. máj. 25. 19:12
 15/19 anonim ***** válasza:
Már valahol mondtam, hogy az eredetiben (Görög)az van, hogy külsőre, látszatra ne ítélj, és nem az, hogy egyáltalán ne ítélj. PL. a fiam elver egy tanárt, én meg azt mondom, hogy nem ítélkezem felette, ő egy egyéniség, tessék őt megérteni.Ugye azért ez így nem annyira jó. Olvasom a 119es zsoltárt, 13 szor van benne az ítélet, mindig pozitívan, pl. vágyom az ítéleted után.Az ítélet jó, és fontos, ha ez nincs , akkor egyre jobban eljön a hanyatlás a társadalomra. Napjainkban láthatjátok, melegjog, álljunk ki stólandrás mellett,stb. Arra, hogy mi tartozik ránk az ószövetségből, ezt mondja Jézus:nem azért jöttem, hogy eltöröljem a törvényt, hanem, hogy betöltsem, sőt, még meg is szigorította.
2013. máj. 26. 12:56
 16/19 anonim válasza:

Szia!

Nekem 3 tetoválásom van, és átmentem az alkalmassági vizsgán:) Ha Isten is akarja, ősztől már a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen fogok tanulni, és 6 év múlva lelkész lesz belőlem. Idáig még sosem kritizáltak a tetkóim miatt, valószínűleg azért, mert mindegyik egyedi, és fontos jelentéssel bír (családomhoz, hazámhoz és Megváltómhoz kötődnek). A Szentírás ismeretében mondom, hogy Isten a szíveket vizsgálja, és hitünk, illetve tetteink által ,,ítél" meg bennünket, és nem a kinézetünk a mérvadó. És akkor nem is beszéltünk még arról, hogy lehet egy tetoválást az Úr dicsőségére is felhasználni. Például egy kereszt szimbólum hirdetheti az emberek felé Krisztus áldozatát értünk. Remélem tudtam segíteni:)

18/L.

2013. máj. 30. 23:35
 17/19 A kérdező kommentje:
A Bibliából varrattam két szót a bal bordámra, mellékesen :)
2013. máj. 31. 06:50
 18/19 anonim ***** válasza:

Viszont nézhetjük úgy is, hogy amikor az ember Istenhez fordul, megtér, kinek hogy tetszik, akkor átadja életét Istennek, leteszi azt, már nem rendelkezik azzal, nem ő mondja meg mit csinál vele. Ez vonatkozik a testre is, mert azt is megváltotta(kiváltotta, kifizette az árát). Megváltott a Sátán uralmátol, és most Isten akar uralkodni az emberben, Ez az odaszánás.Amíg te rendelkezel a testeddel, addig nem Isten uralkodik rajtad. Most, ha a tested nem a tied, hanem Istené, megkérdezted-e, hogy Ő akarja-e?

És Ő igent mondott? Jézus idejében csak a marhákat, és a rabszolgákat tetoválták, igaz később a prostituáltakat is.

De ezt már írtam valahol.Persze nem kell komolyan venni a Bibliát. Minek? Egyszer azt üzente nekem az Úr, hogy vegyem komolyan Őt, különben Ő sem vesz komolyan engem.

2013. máj. 31. 08:19
 19/19 anonim ***** válasza:
Itt van keresztény alaptanítás. http://www.youtube.com/watch?v=RTTnQvrw96Q
2013. máj. 31. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!