Iszlám imaidők betartása. Magyarországi iszlám vallásúak, Ti percre pontosan betartjátok az imaidőket?
Figyelt kérdés
Most néztem meg a mára vonatkozó időpontokat (Miskolc).
Ti pl. a hajnal 02:46-os időpontot is betartjátok (rendszeresen)?
Hogyan valósítjátok meg mindezt?
Ma (2013.5.24.)
Fadzsr 02:46
(Napkelte) 04:48
Zohr 12:34
Aszr 16:45
(Napnyugta) 20:20
Maghrib 20:20
Isa 22:22
Lehúzó és bántó kommentelők, kíméljenek.
2013. máj. 24. 17:55
1/2 anonim válasza:
السلام عليكم
Igyekszem minél pontosabban betartani, egy telefonos alkalmazás figyelmeztet az imaidőkre, reggel is ébreszt, igen, és meg lehet szokni, a szervezet rááll, van, hogy 1 perccel előbb keltem fel mint ahogy a figyelmeztetés jött. És igenis lehet kipihenten ébredni, csak az elején nehéz.
Munkaidőm alatt összevonom. Nincs más választásom.
2/2 Nitókrisz válasza:
Az imaido nem azt jelenti kulonben, hogy percre pontosan akkor kell imadkozni :) Persze lehetoseg szerint az a legjobb, de maga az imaido az egyik idoponttol a masikig tart. Peldaul ha nem tudok Zohr (dohor) imat 12.34kor, akkor megtehetem az Aszr kezdeteig, de ha barmi kozbejon es megakadalyoz, akkor kesobb is lehet potolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!