Istennek miért fontos, hogy megtérjünk ha ő úgyis tudja, hogy megfogunk vagy nem fogunk?
Kedves kérdező!
Dícséretes, hogy gondolkodsz is.
A wikipedia link akkor odaért.
Tudnék ajánlani két kötetet... Nem lebeszélni akarlak a Bibliáról, de talán érdemes lenne !mellé! (és nem kizárólagosan helyette) ezt is elolvasnod:
Küzdelem az élet értelméért - Világnézetünk alakítása (2. - 3. kötet)
Szerzők: David W. Gooding - John C. Lennox
Szabad akaratod van végig. Szerinted Isten aki mindent teremtett, nem intézhette volna úgy, hogy Ádám és Éva pl. ne tudjon enni attól, amitől eltiltotta? Mint ahogy mi is mondjuk egy magas polcra tesszük azt a kisgyerek elől, amit nem akarjuk, hogy elérjen, mert tudjunk, hogy káros lenne neki. Na épp ez a nagyon durva, hogy Istennek úgy tetszett, hogy amikor embert teremtett, akit minden más élő fölé rendelt, hogy uralkodjon, mindent elmondott (elmondta, hogy minden az övé, ehet-ihat, a saját képmására teremti, kijelentette az embernek magát, hogy az ember ismerhette Istent, és hozzá fordulhatott; és azt is elmondta, hogy mi lesz naki a káros, sőt, azt is, hogy mi lesz a következménye annak, ha megteszi: halál): és ezután, fogja és szépen nézi, hogy mit csinál az ember.
Ugyanígy nézi mind a mai napig, mert Isten változatlan. És mondom neked, a mi lehetőségeink is lényegét tekintve változatlanok Ádáméhoz és Éváéhoz képest: ma is tudhatjuk mindennek hogy mi az eredménye:
"A bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." (Róm 6,23) - dióhéjban.
Tudhatjuk, hogy mi a bűn, és ellenben mi az, ami akkor történik az életünkben, ha Istennel van kapcsolatunk: (Galata levél 5,16-26 - többek között)
Ezeken kívül ott van az egész Biblia még.
Ma is meg van a választásunk, hogy vagy Istennel élünk kapcsolatban és élünk az ő Lelke szerint, amit megígért és el is küld, vagy élünk a kívánságaink által vezetve. Ez ilyen fekete-fehér. Ugyanis "senki sem szolgálhat két úrnak" - vagy Isten, vagy más.
Na de az egész kereszténység pedig arról szól, hogy igenis VAN választás. Mert gyakran azt látod hogy mindenki csak hibázik, teljesen a 'természetünkben' van, hogy menjünk a bűnök után, kész. De - itt jön a DE - Isten utat akart nyitni magához, hogy az ember MA IS megismerhesse. Ezért küldte el Jézus Krisztust. Akiről azt mondta, hogy aki benne hisz, aki elhiszi, hogy én, Isten, azt mondtam róla, hogy az én Fiam, és hogy az Ő áldozata egyedül az, ami eltörli a szemem elől a bűneiteket, annak ez valósággá is válik. Annak Jézusban való hite miatt szabad útja van hozzá. És ez így is van. Nem tudok több érvet, még írhatnék oldalakat és megtűzdelhetném Bibliai igékkel. De ennél több nem kell. Csak azt tudom elmondani hogy én semmit nem tudtam Jézusról és az egész Isten-dolgot humbugnak gondoltam, és soha nem jártam templomba, semmi. Pusztán ugyanezt hallottam Jézusról, mint te, hogy Ő az út Istenhez. És aztán elolvastam Máté evangéliumát. Itt kezdődött minden, Jézussal. És tanúskodom amellett, hogy valóban kapcsolatom is van az Istennel Jézus miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!