Milyen a vallásod? Milyen templomban kereszteltek meg?
Katolikusban 'kereszteltek' , mondjuk úgy, nem kértem rá őket. Vallásom: ne higgy a tradícióknak, akkor se, ha sok helyen, generációkon át tartották is tiszteletben őket; ne higgy semmit azért, mert az emberek beszélik; ne higgy a régi idők bölcsességének erejében; ne hidd amit magad képzelsz, azt gondolva, hogy isten inspirált rá. Ne higgy semmiben, ami vezetőid és papjaid hatalmától függ. Utánajárás és személyes meggyőződés után hidd azt, amit próbáltál és elfogadhatónak találtál és jó neked, de jó másoknak is.
Ez egy nagyon veszélyes vallás.
Református templomban reformátusnak kereszteltek, de nem járok sehova, nem konfirmáltam, stb.
Viszont ateista se vagyok.
Azthiszem pogánynak számítok. Nem lettem megkeresztelve.
De hiszek Istenben.(a magam módján)
Római katolikusnak lettem megkeresztelve! Elsőáldoztam, bérmáltam, odatettek gyónni, majd a folyamatos hinni képtelenségben, hitemet vesztettem. Ezt keresve találkoztam a nyugati buddhizmussal, a mormon, a pokcait, a református,a jehova tanúi, krisna valamint az okkult irányzatokkal, mindegyikben ugyanabba a problémába ütköztem : bármennyire is akartam nem tudtam hinni benne !
Lassan kizártam Istent az elmémből, az istenfélelmemet, a bibliai dogmákat, a filozófia és a tudomány felé fordultam.
Hiszek a tudományban, az evolúciós elméletben, abban hogy saját magunk teljessé tudjuk tenni a világunkat, és abban, h az életünket Isten nélkül is le tudjuk élni, mégsem fogok "pokolra" jutni (ha van olyan).
Agnosztikus vagyok !!! ... érzelmileg olykor ateista, olykor hívő, de amikor hiszek Istenben akkor nem vagyok vele beszélő viszonyban, sőt még köszönő viszonyban sem ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!