Kik/mik láthatók az alábbi festményen? Mely Istenek? Az Isteneken kívül jelentenek valamit a többi dolgok, például a madarak, bogarak stb. Lehet tudni, hogy az a piramis ki piramisa?
Szerintem:
Középen Hórusz. Balra Izisz, jobbra Ozirisz (anyja és apja).
Alul a sarkokban sólymok, Hórusz egyik jelképe. A jobb sarokban mintha Hórusz szeme lenne. Alatta a madár talán...sólyom ugyanúgy (esetleg keselyűk). De nem biztos. Elég fura.
Aztán ugyanabban a sarokban, mint a szem, egy ankh (az élet kulcsa).
A jobb sarokban pedig az talán gabonaféle (búza), esetleg a termékenységet akarja szimbolizálni.
* És még ott egy kígyó is a szemes sarokban. A kígyók elég sok mindent jelenthetnek... De ha ott a mindent látó szem, az élet kulcsa...akkor gondolom a tudást akarja jelképezni.
A keselyű (ha az), Izisz jelképe.
A piramis pedig [link]
(Dzsószer fáraóé)
A piramis alatt sajnos nem tudom, mik lehetnek. Valamiféle virág és termés, de passz.
Az első hozzászóló nem látott még Ozirisz ábrázolást!
A középen szereplő alak az Rá, mivel Horusznak volt egy korona szerűség a fején. Lényegében ettől lehetett megállapítani őket. Rá-nak gyakran napkorongot, vagy fényes aura szerűséget festettek.
A baloldali Neftisz, a jobboldali pedig Ízisz.
Ozirisz amúgy zöld színű volt fehér ruhában.
Első vagyok. Rának pedig egy napkorong van a fején...
Egyébként meg azért írtam előre, hogy szerintem. Neftist ábrázoló képet nem láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!