Felsős, középiskolás keresztény fiataloknak szeretnék alkalmakat tartani. Milyen témákról beszélgethetünk? Hol találok ehhez anyagot az interneten?
Figyelt kérdés
Nem vagyok teológus, lelkész, hitoktató, semmi, csak úgy önként szeretném egy kicsit felrázni a közösséget, mert sok a fiatal, csak szanaszét. Én sem vagyok sokkal idősebb (20) nagyjából tudom is, hogy mi érdekelné őket, csak valami támpontra lenne szükségem. Tudtok valamit ajánlani?2013. máj. 3. 15:42
1/3 anonim válasza:
Vedd elő azokat a témákat, amelyek az ilyen életkorú fiatalokat foglalkoztatják. Párválasztás, randevúzás, pletyka, kirekesztés, rasszizmus, pályaválasztás, időbeosztás, sport... most így hirtelen ezek jutottak eszembe, de még rengeteg téma van, ha ezen a vonalon elindulsz. Tarthattok kerekasztal-beszélgetést például arról, hogy hogyan kell hozzáállnunk a pletykálkodáshoz? Mit tehetünk, ha az osztálytársaink pletykásak? Fontos-e a sportolás, ha igen, mennyire? Hogyan ajánlott randevúzni, ismerkedni? Hogyan helyes szórakozni? Véleményem szerint ezek mind olyan kérdések, amelyekről egy csapat fiatallal simán el lehet beszélgetni egy órán keresztül. Ha nem csak beszélgetést szeretnél, keress a témához kapcsolódó szentírásrészeket, és ezeket is elolvashatjátok.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, csomó ötletet adtál!:)
2013. máj. 3. 16:27
3/3 anonim válasza:
Az állam és az egyház szét nem választásának veszélyeiről. Ez ugyanis alapjaiban befolyásolja a jövőjüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!