Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Felsős, középiskolás keresztén...

Felsős, középiskolás keresztény fiataloknak szeretnék alkalmakat tartani. Milyen témákról beszélgethetünk? Hol találok ehhez anyagot az interneten?

Figyelt kérdés
Nem vagyok teológus, lelkész, hitoktató, semmi, csak úgy önként szeretném egy kicsit felrázni a közösséget, mert sok a fiatal, csak szanaszét. Én sem vagyok sokkal idősebb (20) nagyjából tudom is, hogy mi érdekelné őket, csak valami támpontra lenne szükségem. Tudtok valamit ajánlani?
2013. máj. 3. 15:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Vedd elő azokat a témákat, amelyek az ilyen életkorú fiatalokat foglalkoztatják. Párválasztás, randevúzás, pletyka, kirekesztés, rasszizmus, pályaválasztás, időbeosztás, sport... most így hirtelen ezek jutottak eszembe, de még rengeteg téma van, ha ezen a vonalon elindulsz. Tarthattok kerekasztal-beszélgetést például arról, hogy hogyan kell hozzáállnunk a pletykálkodáshoz? Mit tehetünk, ha az osztálytársaink pletykásak? Fontos-e a sportolás, ha igen, mennyire? Hogyan ajánlott randevúzni, ismerkedni? Hogyan helyes szórakozni? Véleményem szerint ezek mind olyan kérdések, amelyekről egy csapat fiatallal simán el lehet beszélgetni egy órán keresztül. Ha nem csak beszélgetést szeretnél, keress a témához kapcsolódó szentírásrészeket, és ezeket is elolvashatjátok.
2013. máj. 3. 16:19
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, csomó ötletet adtál!:)
2013. máj. 3. 16:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Az állam és az egyház szét nem választásának veszélyeiről. Ez ugyanis alapjaiban befolyásolja a jövőjüket.
2013. máj. 5. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!