Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy válasszak vallást magamnak?

Hogy válasszak vallást magamnak?

Figyelt kérdés

Nem vagyok megkeresztelve. Nem is kaptam vallásos nevelést. Viszont ért egy olyan élmény, ami megváltoztatta a világképemet, és hívő emberré váltam. Szeretném a hitemet elmélyíteni, és gyakorolni. Viszont annyi vallás van csak a keresztényen belül (és még mennyi azon kívül), és fogalmam sincs, hogy melyik követése a helyes. Ez nem egy olyan, dolog, mintha egy farmert vagy egy autót választanék. Ezek között nem lehet csak úgy válogatni.

Ti mit kezdenétek egy ilyen helyzetben?

2013. ápr. 8. 10:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Nem volt semmi rendkívüli halálközeli élményem vagy hasonló. Olvasások és gondolkodások után egyfajta feleszmélés, beismerés ért, és inkább egy folyamat végeként (vagy kezdeteként?), és nem pedig derült égből a villámcsapásként."

Jobb is ha csak egy kisebb érzés hatására leszel hívő mert ez így többet ér mint ha valamilyen nagy csoda miatt kezdenél csak hinni.

Jn 20,29 - Jézus csak ennyit mondott: "Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek."

Óceáni érzés: nem nagyon tetszik nekem ez a Fraud által kitalált megnevezés valamire amit ő se értett. Sok emberről hallottam már akik megérezték Isten létezését (ezt én is átéltem), jelenlétét, békéjét vagy Isten csendjét. Szerintem itt is valami ilyesmiről lehet szó. Ha foglalkozol a témával (itt főleg az imára gondolok) akkor talán kapsz majd még más jelet is.

2013. ápr. 9. 10:56
 12/12 anonim ***** válasza:

egyet értek az elsővel minden vallás csalásást fog okozni.

elmész egy paphoz, meghallgatod, és azt a papot azonosítani fogod az egyházzal, azzal a vallással.

Már ez sem helyes

ha én csak a mostani papunkat látnám, kitérnék, vagy be se térnék ... de attől az egyház jó, és a vallásom is.

Szerencse, hogy már sok jó oldalát láttam.

Nem biztos, hogy kell neked "vallás"

mitől érzed, hogy kell?

Ha bármelyik vallásrendszer eléd tárna egy szabályrendszert ilyen-olyan hagyomány, biblai, stb alapján, hogy tőlünk Isten ezt várja, és ha betartjuk, akkor minden OK lesz,

akkor te azt elhinnéd?

vagy azt mondanád, hülyék vagytok, az én megvilágosodásom által nem vár el ilyen felesleges dolgokat?

Ugyanakkor a vallásukat nem gyakorlókról meg ezt tartom:

szomszéd asszony azt mondja? megkeresztelték, és ha nyuddíjas lesz, lajd fogunk csodálkozni, hogy mennyit jár templomba, imádkozni meg úgyis tud otthon, amennyit akar.

nem így lett.

Ha szeretsz valakit, ha ő létező személy számodra, akkor beszélgetsz vele, nem? felhívod telefonon, nem? meglátogatod, nem ?

vágysz a közelségére...

az, hogy tudom, hogy van. de le se sz...om, az nem a szeretedet mutatja

2013. máj. 29. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!