Milyen magyar (vagy Magyarországhoz kapcsolódó) szenteket ismertek, akik külföldön is kiemelt tiszteletnek örvendenek?
Mint pl.
Árpádházi Szent Erzsébet, aki nagy tiszteletnek örvend pl. Olaszországban és Németországban,
vagy
Tours-i Szent Márton, aki a mai Magyarország területén született (csak akkor persze még nem volt Magyarország), és Franciaország egyik védőszentje.
A normális válaszokat előre is köszönöm!
Egész másmiatt írtam így.. Úgy látom, nem kell a szomszédba menned, hogy a saját tévedésedből kifolyólag egyetlen félreértett szóért kárhoztass mást, akiről lövésed sincsen, holott az egész szöveg teljesen jószándékú és pozitív tartalmú volt. Ha valamit nem értesz, az a minimum, hogy megkérdezed. Inkább, minthogy (basszus tényleg röhelyes) EGYETLEN szóért, vagy idézőjelért ítélgetsz és becsmérelsz másokat. GONDOLKOZZ!
Ha az én dumámon nem, nem számít, de legalább ezen:
"Mert a kegyetlen elveszett, és a csúfoló elpusztult, és kivágattak a hamisságnak minden őrei, akik az embert elítélik egy szóért, és tőrt vetnek annak, a ki őket a kapuban megfeddi, és elejtik csalárdul az igazat"
Szerintem NEM éri meg beállni ebbe a sorba.. ha valamit nem értesz, tegyél fel tisztázó kérdéseket (a saját jól felfogott érdekedben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!