Mit tudtok az adventistákról?
Figyelt kérdés
A fiam olyan lánynak udvarok, aki adventista. Szeretnék erről többet tudni.2013. márc. 10. 22:16
11/14 anonim válasza:
(nem adventistaként...)
Kedves előző három!
Borzasztó nagy butaságokat írtok!
Az adventisták NEM csak egymás között házasodhatnak, a fiadnak SEM kell bemerítkeznie.
NEM mindenki vegetáriánus, sokuk megeszi a húst is.
Ünnepeket is SZOKTAK tartani.
TV-t is NÉZHETNEK. És még a strandra is ELMEHETNEK.
Süteményeket is FOGYASZTHATNAK, és hidd el még Teát is IHATNAK.
"A fiatal pát kettesben sem maradhat, még csókolózás sem jöhet szóba." - Ez eléggé mosolyt keltő, ezt nem tudom, honnan vetted.
Ami tilos náluk az a káros, egészségtelen dolgok: cigi, alkohol, drog, tisztátalan húsok (pl. sertés, nyúl, ló) evése.
A baromfihúsokat, kecskét, bírkát, marhát, stb megehetik.
A kérdezőnek:
Örülhetsz, hogy Vele került kapcolatba a fiad.
12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, majd igyekszem jobban megismerni, de semmiképpen sem állok közéjük. Ha a fiamnak tetszik, akkor nekem is fog, csak szerettem volna jobban belelátni az adventisták életébe. Úgy tűnik ott is, mint mindenütt, vannak szélsőségesek. Nekem egyébként az volt a fura, hogy a világ kezdetét alig ötezer évvel ezelőtt gondolják. Az életmódjuk valóban sokkal visszafogottabb, de ez talán nem is baj.
2013. márc. 12. 14:10
13/14 anonim válasza:
Én édesapám elmondásából hallottam róluk. A 80-as években olvastam egy ún. "JAK" füzetet. Bp. egyik kerületének felekezeteit mutatja be. Itt több adventista is megszólal. Azóta változott a világ. Lakásomhoz közel található egy imaház. Szombaton látom a híveket, egész napjukat itt töltik. Kötelező a fekete ruha, még a kisgyerekeknek is. Elég furának találom őket. Tiszteletben tartom, de nem örülnék, ha egy ilyen bekerülne a családunkba. Történelmi egyház tagjaként egy ateistát is szívesen fogadnék.
14/14 Rókus imám válasza:
Hát én is nemrég csatlakoztam ehhez a szektához és ne tudja meg mi történt, beinvitáltak egy szobába és olyan orgiát rendeztek amilyet még a világ nem látott.Ha elfogad egy jó tanácsot akkora tiltsa el a gyermekét az illetőtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!