Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minden emeber a születésétől...

Minden emeber a születésétől fogva bűnös-beleértve az újszülötteket is?

Figyelt kérdés
Néhány vallás szerint az ember alapból bűnös, még a kisgyerekek is.Szerintem viszont aza bűn ha egy kisgyereket bűnösnek béllyegzünk meg.
2008. jún. 9. 08:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Én a budhista tanokban hiszek és így a reinkarnációban és a karmában is.Ezért nevezhetjük eredendő bűnnek egy előző életünkben elkövetett hibánkat is,amit ebben az életben kell kijavítanunk,így hát születhetünk bűnnel,mert a lélek addig addig hal meg és születik újjá mígnem bűntelenné válik és eléri,hogy kikerüljön a létforgatagból és ha úgy tetszik megtérjen istenhez ,vagy asztrális síkon ő is a felsőbb lelkekhez tartozzon.
2008. jún. 14. 09:52
 12/20 A kérdező kommentje:
Jósággal nem születhet valaki? miért a bűnt kell a vallásban sztárolni, és miért nem az eredendő jót?
2008. jún. 18. 08:02
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezőnek: jósággal nem születhet valaki, mert az öröklődés bizonyos hajlamokat eredményez. Ádám és Éva a bűnbeesés után már nem a jóságot örökítette át a leszármazottaira, hanem a bűnt (a bűn = betegség, halál). Amint a korábbi hozzászólásomban is leírtam. Ha egy horpadt edényben sütnek kenyeret, nem lehet egészséges kenyér az eredménye. Mint ahogy a kenyér is felveszi a horpadást, úgy az ember is felveszi "azt a horpadást", amelyet az első emberpár rá örökített.
2008. jún. 18. 21:44
 14/20 A kérdező kommentje:
A horpadás talán nem kiküszöbölhető?
2008. jún. 20. 20:20
 15/20 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek: a horpadás kiküszöbölhető, ha hiszünk Jézus váltságáldozatában. Ez olyan, mint egy mérleg. A mérleg egyik serpenyőjén van Ádám, a másikon Jézus. Ádám tökéletes volt, tökéletes életet veszített el. Amíg nem jött el Jézus, isten elfogadta az állatáldozatokat is, mivel életért, életet kellett adni. A mérleg még mindig nem volt egyensúlyban. Miután Jézus megjelent, már nem volt szükség az állatáldozatokra, hiszen Jézus a tökéletes életét adta az emberiségért, így a mérleg egyensúlyba került.

Ez egy rövid személtetés, de remélem érthető volt. Csak úgy lehet a"horpadást kiegyenlíteni", ha hiszünk Jézusban, és abban, hogy ő a tökéletes életét valóban azért tette le, mert Isten (hangsúlyozom: Jézus nem egyenlő Istennel)azt szerette volna, hogy az ember szép fokozatosan tökéletességre jusson. Ha az ember egyszer visszanyeri azt az állapotát, amely az Éden kertben volt, akkor a horpadás már nem lesz meg.

2008. jún. 27. 22:04
 16/20 A kérdező kommentje:
Remélem igazad van és így lesz.
2008. júl. 4. 08:44
 17/20 anonim válasza:
Az eredendő bűn... elvileg jézus meghalt a bűneinkért, és egyes ostoba(most nemakarok senkit megsérteni, ez a saját véleményem) katolikus dogmák szerint szenvednünk kell hogy a túlvilágon boldogok legyünk, és most tegyük fel hogy 1 mérleggel indulunk aminél lejjebb van a rosz mint a jó, és elég jó dolgot kell tennünk ahoz hogy kiegyenlítsünk, szóval minuszból indulunk. csak ugye ezek dogmák ami azt jelenti hogyx nem a bibliába van leírva, és nem jézus mondta, hanem a katolikus 1ház vezetősége vezette be szal ezel végülis istenné kijáltották magukat, (jó ez picit azért erős) de úgy tesznek mintha a dogmák istentől származnak. Gondolj bele, szerinted isten amikor megteremtette a világot megszabta hogy vasárnap délelött ott kell lenned a templomba? és ha otthon imádkozol az mért nemjó? mi alapján nevezik a templomokat isten házának? mitől lesz az szent hely, és mitől szentelt víz a szentelt víz, miért tud bármit is megszentzelni 1 pap, aki csak annyival több a normál embernél hogy többet tud a témáról és azt hirdeti, ezért nembízok az 1házban, és ezért alapult a református egyház is...
2008. júl. 14. 03:51
 18/20 anonim válasza:
bocsánat egy kicsit elragadtattam magam :S :D
2008. júl. 14. 03:53
 19/20 A kérdező kommentje:
Sok érdekes válasz érkezett. A múltkor elkezdtem olvasni egy ún. biblia értelmező könyvet. Az eredendő bűnnel kapcsolatban sok mindennel nem értek egyet továbbra sem. Jézus elvileg megváltott minket, akkor miért van még mindíg eredendő bűn?
2008. júl. 14. 10:38
 20/20 anonim válasza:
Szerintem (mondjuk én nem vagyok vallásos - többek közt ezért) mindenki azt mond és gondol, amit akar...erről úgyis mindenkinek más a véleménye - szóval nem érdemes vitatkozni rajta.
2008. nov. 11. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!