Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik pici babaként haltak meg...

Akik pici babaként haltak meg azok odafent is megmaradnak mindörökre piciként, nem nőnek tovább?

Figyelt kérdés
2013. márc. 5. 14:06
1 2
 11/17 Hazardteam ***** válasza:
43%
Ugyanúgy felnőnek, csak ők ott.
2013. márc. 5. 17:30
 12/17 lsandor ***** válasza:
Ez egy olyan gondolat, amelyből lehet érezni azt, hogy általánosságban véve nem az ég az, ahol az emberek örökké fognak élni, oda csupán egy korlátozott számú csoport kerül, akik mind felnőttek és hűséges életút van mögöttük. A Biblia arról ír, hogy az emberek itt a Földön fognak örök boldogságban élni. Kedves kérdező! Gondolj például arra, hogy Ádámnak és Évának Isten a halált soha nem a jobb élet kapujaként mutatta be. Miért nem? Azért mert a halál a büntetés, a nemlét állapota a büntetés
2013. márc. 6. 06:51
 13/17 Hazardteam ***** válasza:
Pontosabban: A biblia éppen ennek az ellenkezőjét tanítja.
2013. márc. 6. 12:23
 14/17 anonim ***** válasza:

Ismered az Igaziból mennyország c. könyvet? Egy megtörtént esetet ír le amiben egy kisgyerek halálközeli élmény során a mennyben jár. Ott találkozik egy testvérével aki még születése előtt meghalt. Ez a testvére a mennyben gyerekként jelent meg, tehát nem a halálakori állapotban, hanem kb. mintha azóta nőtt volna 5-6 évet.

Szerintem mivel Isten mindenható és bármit megad azoknak akik hűségesek hozzá. Ezért az üdvözltek úgy (olyan életkorúként) jelenhetnek meg ahogy akarnak. Jézus is néha gyerekként néha pedig felnőttként jelenik meg.

2013. márc. 6. 14:23
 15/17 anonim ***** válasza:
Annak hogy a mennyben nőnek a gyerekek szerintem nincs sok értelme mivel a túlvilágon már nem lesz idő csak örökkévalóság. Tudom ez kicsit furán hangzik de ez van :)
2013. márc. 6. 14:24
 16/17 titak ***** válasza:

Kedves KZitus!

Igazad van. Ha már idézünk akkor idézzünk pontosan:

1,- 10/2.parancsolat

Ne készíts magadnak szobrot, sem semmiféle (kép)mást (arról/azokról,) ami(k) az egekben van(nak) fent, se ami(k) a földön van(nak) lent, se ami(k) a vizekben van(nak) a föld alatt.

Ne borulj le nekik és ne engedd, hogy szolgálatukra kényszeríttess, mert én, az Örökkévaló, a te Istened, féltékeny Isten vagyok aki meglátogatja az apák vétkét a fiakon harmad- és negyedízig, azokon, akik gyűlölnek engem – de kegyelmet cselekszem ezerízig az engem szeretőknek és azoknak, akik megtartják parancsolataimat.

Ezek szerint minden katolikus hívő vét Isten parancsolatai ellen.

2, Jézus kinek-mikor igért örök életet?

Mt 19.29

Aki nevemért elhagyja otthonát, testvéreit, nővéreit, apját, anyját, feleségét, gyermekeit vagy a földjét ..... az örök élet lesz az öröksége

Ezek szerint egy csecsemőnek eséje sincs rá ! XS

3, És mi van a más hitűekkel-vallásúakkal? Nekik nem jár az "odafenn"?!

Mi van a budhistákkal?, akik a reinkarnációban hisznek? Őket hogyan tudod beilleszteni a Te vallásodba/hitedbe?

4, Én nem akarom Istent gonosznak felüntetni, de (szerintem) nagyon messze van a jóságostól. Ha annyira igazságos lenne (és jó) akkor nem azokat büntetné akiknek a lenagyobb segítségre lenne szükségük. Erre persze megvan a közismert válasz: segíts magadon az Isten is megsegít. (kapja be aki kitalálta)

5,"Jézus azt mondta, aki nem gyűjt vele, az szétszór. Tudod ez mit jelent?" - igen tudom! sajnos!

Jézus azt mondja, hogy vagy velem, vagy ellenem. Aki nem velem van, az ellenem van. Aki nem velem gyűjt, az szétszórja, elaprózza, eltékozolja az életét. És az biztos, hogy elárulja Jézust, ha valamit tud is róla.

Ahogy Péter is. Ott volt a főpap udvarában, és nem megvallja Jézust, hanem megtagadja. Mit keres ott a főpap udvarában - Miközben Jézust megalázzák, leköpik, megverik, megrugdalják? És épen Ö - PÉTER?!

(az ilyeket nem prédikálják a templomodban?)

2013. márc. 6. 20:48
 17/17 anonim ***** válasza:

"Ezek szerint minden katolikus hívő vét Isten parancsolatai ellen."

Ha így értelmezed akkor vét Isten parancsolatai ellen az összes szobrász, fényképész is és mindenki aki valaha is rajzolt már valamit :)

"Ezek szerint egy csecsemőnek eséje sincs rá ! XS"

"Aki nevemért elhagyja otthonát, testvéreit, nővéreit, apját, anyját, feleségét, gyermekeit vagy a földjét ..... az örök élet lesz az öröksége"

Ez a kijelentés nem megfordítható vagyis ez nem igaz:

"Aki nevemért nem hagyja el otthonát, testvéreit, nővéreit, apját, anyját, feleségét, gyermekeit vagy a földjét ..... az elkárhozik"

3. Miért kellene a buddhistákat vagy a más vallásúakat beilleszteni a hitünkbe? A keresztényeknek semmi közük hozzájuk.

4.

"Ha annyira igazságos lenne (és jó) akkor nem azokat büntetné akiknek a lenagyobb segítségre lenne szükségük."

Milyen büntetésre gondolsz? Isten néha megenged szenvedéseket, de ez nem egyenlő a büntetéssel. És ilyenkor is csak azért teszi mert az a dolog amit mi rossznak gondolunk valamiért jó hatással van ránk vagy valaki másra.

5. Péter nem volt elég erős. Erről szoktak prédikálni a templomokban. Ott rontotta el amikor a getszemáni kertben elaludt. Ha imádkozott volna akkor megkaphatta volna a kegyelmet hogy kitartson Jézus mellett.

2013. márc. 7. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!