Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásilag megengedett e a...

Vallásilag megengedett e a leköttetés amit császármetszés alatt csinálnának?

Figyelt kérdés
2013. febr. 25. 15:57
 1/7 anonim ***** válasza:
29%
Talán egy papot kérdezz meg...
2013. febr. 25. 15:58
 2/7 anonim ***** válasza:
28%

Melyik vallás érdekel konkrétan?

Valószín az inkább a mérvadó, hogy mit mond erről a Biblia, de sajnos én nem tudom.

2013. febr. 25. 16:42
 3/7 anonim ***** válasza:
91%

Ezzel nem fogsz ártani senkinek sem, elméletileg. Szóval ebben a helyzetben érvényesülhet az a mondás, hogy a te testeddel azt csinálsz, amit szeretnél (pontosabban amire szükség van).

Természetesen vannak vallásos nézetek, amelyek szerint a szex célja elsődlegesen a gyermeknemzés és család alapítás.

Még többen vallják, hogy a szex mindenképpen a házasságon belülre való.

Műtétet csak akkor célszerű csinálni, ha nincs más megoldás. Ráadásul ez után már nincs visszaút sem.

Én azt mondom, hogy nem bűn egyáltalán. Csak fölsölegesen nem kell csinálni.

2013. febr. 25. 16:56
 4/7 KZitus ***** válasza:
81%

Kedves Kérdező!

Ebben a kérdésben a Biblia nézőpontját kel figyelembe venni. Mivel a Biblia azt írja, hogy ne ölj, ezért semmilyen fogamzásgátló módszer nem elfogadható amely megöli a megfogant magzatot. Viszont az olyan módszer, amely meggátolja a fogamzást-elfogadható.Már most pedig a leköttetés által nem ölünk magzatot, hanem meggátoljuk annak létrejöttét.

Az ókorban az volt a feladat, hogy betöltsék a földet. Ma már túlnépesedésről beszélnek.

2013. febr. 25. 16:59
 5/7 anonim ***** válasza:
54%

Katolikus egyház álláspontja szt NEM megengedett semmilyen fogamzásgátlási módszer kivéve a természetes családtervezés.

Persze minden eset azért egyéni elbírálás alá is esik. Pl.: ha csak azért kötteted el magad, mert nincs kedved több gyerekhez, neked nem kényelmes, akkor persze hogy bűn. De ha nagyon speciális, egészségügyi problémák állnak fenn, és igazoltan nagyon veszélyes egy következő terhesség, akkor az már más, de én arra sem mondanám azt, hogy nyugodtan vállald be. Nekem van ismerősöm 5 császárral, senkinek semmi baja. Kérdezz meg egy papot!

Egy teológus

2013. febr. 25. 18:05
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
Hol van ma Magyarországon túlnépesedés?
2013. febr. 25. 22:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem a baratnom elkottette magat es azota folyamatos hormonalis problemai vannak meg cisztai. Pedig azt mondtak, hogy semmi gond nem lehet. Lehet, hogy csak nem sikerult, ezt mar nem tudom.
2013. febr. 26. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!