Kishonti Ildikó zsidó volt?
Figyelt kérdés
2009. szept. 8. 21:49
1/13 anonim válasza:
Valószínűleg, ha a zsidó kórházban halt meg.
2/13 anonim válasza:
Ne már! És aki a Honvéd kórházban hal meg, az mind katona volt? :))
3/13 anonim válasza:
...és aki a MÁV kótházban az meg kalauz
5/13 A kérdező kommentje:
Dejót röhögtem most :D
2009. szept. 8. 22:16
6/13 anonim válasza:
Hihetetlen, de a 2. világháború még 2009-ben sem ért véget.
7/13 anonim válasza:
Látom, nem tetszett a humorom valakinek (2. hozzászóló) :)))
De istenuccse, én is itt röhögök már egy órája! :) Megérte! :)
Kérdezőtől elnézést, hogy szétoffoltuk, de a választ sajnos nem tudom.
8/13 A kérdező kommentje:
"Hihetetlen, de a 2. világháború még 2009-ben sem ért véget."
Te meg mi a faxról beszélsz?
2009. szept. 9. 08:59
9/13 anonim válasza:
Igen, zsidó volt.
Nem azért, mert zsidó kórházban halt meg, úgy született.
10/13 anonim válasza:
Származását tekintve igen. Jellegzetesen zsidó arcvonásai voltak, azonkívül a Honti, Kishonti is tipikusan zsidók által előnyben részesített név (sok zsidó magyarosította ugyanis eredetileg németes hangzású nevét; például Honthy Hanna is eredetileg Hügel családnevű volt). A vallását nem tudom biztosan, de tekintve, hogy a Zsidó Kórházban halt meg, 90 %-osra tehető, hogy igen. A Honvéd, MÁV stb. kórházak ugyanis állami kézben vannak, és nem alkotnak olyan zárt közösséget, mint a zsidó vallásúak (ezt a kórházat a MAZSIHISZ működteti), akik nem szívesen engednek be idegent, pláne keresztényt (gójt) maguk közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!