Hallott már valaki Amorth atyáról? Ő állította azt, hogy a Harry Potter regény sorozat a "Sátán" műve (J. K. Rowling a szőke sátán). X)
A izomzatot meg lehet értelmes módon is fejleszteni, nem egymás testének esetleges megsebzése által.
az a szó hogy gyilkosság nem is szerepelhetne a keresztény ember szótárában.
Tudom kemény szavak, de Jézus és Jehova sem gondolta másként, ebben nem lehet engedményeket tenni.
"Hallott már valaki Amorth atyáról? "
Én olvastam egy könyvét és szerintem nagyon jó amit ír. Ő mint ördözűző nagyon sokszor találkozott a gonosz lelkekkel, ezek műveivel és megnyilvánulási formáival. Azzal hogy ezeket leírta Istenre és Isten létezésére hívja fel a figyelmet, illetve arra hogy a gonosz lelkek igyekeznek titokban működni.
Amorth atya nem egyedül dolgozik, pszichiáterekkel dolgozik együtt és nem lát ott is ördögöt ahol nincs. Én nagyon nagyra becsülöm a munkásságát.
A Harry Potterrel kapcsolatban nem nagyon tudom hogy mi a helyzet leginkább a 3.-as válaszoló véleménye tetszett.
"Isten megölhet egy egész bolygónyi embert(Noé) de ha mi csak gondolunk ilyenre, akkor az bűn?"
Igen ez így van mivel Isten és ember nem egyenlőek. Isten mindent tudó és mindenható.
Amikor Isten elpusztította azt a sok embert az özönvíz által akkor ezzel akadályozta meg hogy az a gonosz nemzedék még további gonosz nemzedékeket termeljen a pokol számára. Vagyis sokkal több lelket mentett ezzel mint amennyit elpusztított. És ezt se szívesen csinálta hanem csak azért mert nem volt már más választása.
Amorth atya azt állítja Hitlerről és Sztálinról, hogy az ördög szállta meg őket. Nos, ha valóban ördög/Sátán cselekedett helyettük, akkor a lelkük akár a mennybe is juthatott? A haláluk után pedig a gonosz visszaszállt a pokolba? Ha Isten így gondolkodna, akkor a lelküket nem lehet felelősségre vonni, hisz a hisz a gonosz és nem pedig ők tették ezeket amit. ;)
Így joggal mondható, hogy a Vatikán megvédheti az utolsó gyilkost is?
Nem hallottam az illetőről, de nem értek egyet a kijelentésével. Egy értelmes ember a HP hatására nem fabrikál magának otthon varázspálcát szívószálból, és kezd el hadonászni vele, varázsigéket kiabálva. 100 emberből 99 leszűri az erkölcsi tanulságokat a barátságról, a szeretetről, összetartásról, őszinteségről, család fontosságáról stb.
A Twilightot meg én sem szeretem, nagyon nem. Kicsit erős túlzásnak érzem a Sátán művének titulálni, jómagam inkább az "irodalmi szenny, amely annyit sem ér, mint egy hím orangután végbélterméke, amely 3 hete a tűző napon poshad" kifejezéssel illetném. De megegyezhetünk abban, hogy a Twilight rossz, pfuj.
"Amorth atya azt állítja Hitlerről és Sztálinról, hogy az ördög szállta meg őket. Nos, ha valóban ördög/Sátán cselekedett helyettük, akkor a lelkük akár a mennybe is juthatott?"
Az igazi valódi rendes megszállott amiből viszonylag kevés van (pl. Beyonce a színpadon) tényleg nem teljesen felelős a tetteiért amit a démon követ el helyette hiszen ilyenkor ő háttérbe szorul és nem ura a tetteinek. Az már más kérdés hogy közvetett úton felelős mivel előfordulhat (de nem biztos) hogy a saját hibájából lett megszállott. Pl. ha részt vett valamilyen démonidézésben akkor ez az ő felelőssége valamennyire és közvetett módon az is hogy a démon azután az ő testén keresztül mindenféle gonoszságokat követhet el. Isten minden körülményt figyelembe vesz.
De hallottam már olyan szentéletű szerzetesről is aki semmi rosszat nem tett és mégis megszállta egy gonosz lélek. Hogy miért? Azért mert az ő esetében ez egy próbatétel volt, amelynek a leküzdése értékes áldozat Isten szemében amelyért ki tudja hány lelket mentett meg Isten. De ez egy olyan eset amikor az illető szerzetes egyáltalán nem tehetett arról hogy a megszállottság pillanataiban a benne lévő gonosz lélek miket csinált. Ez csak azért érdekes mert ez azt jelenti hogy a megszállott személyt nem szabad elítélni.
Hitler valóban előfordulhat hogy a mennybe jut majd, mivel Isten a legnagyobb gonoszságot is kész megbocsájtani. De erre egyrészt nagyon kicsi az esély mert a sok gonoszság miatt Hitlernek valószínűleg annyira sötét volt a lelke hogy nem volt már képes bocsánatot kérni Istentől. Ha viszont képes volt erre akkor pedig nagyon-nagyon hosszú és rettenetes tisztítótűzbeli szenvedések után fog csak üdvözülni.
Nem hallottam erről az atyáról, de nem értek vele egyet én sem. Pedig vallásos vagyok, járok templomba, éneklek is misén egy együttesben, de biztos, hogy a Harry Potter-ben semmi rossz nincs. Tulajdonképpen ez egy mese, és szerintem jó értékeket közvetít. A jó és rossz harca a Bibilában is benne van, ez a lényege. És a szeretetet mutatják be a HP-ben az egyik legfőbb értéknek, ahogy a Bibilában is. Persze nem azt mondom ezzel, hogy a Bibliával azonos szintű, vagy ilyesmi, csak, hogy, a könyv, amit a vallásunkhoz alapul veszünk, nem ellentétes ezzel. Ami, mint mondtam, csak fantázia. Ja, és különben is, ha valaki önvédelemből öl, az nem bűn, de valójában még csak nem is ez történt. Harry nem ölte meg Voldemortot, hanem visszacsapódott rá a saját átka. És a többi szereplő esetében, ha öltek, az jogos önvédelem volt. Háború volt, vagy szerintetek a katonáknak se szabad ölniük, ha háború van?
A Twilight... annyira azt nem szeretem, de azért nem is rossz annyira. Elolvastam. De biztos, hogy az sem a sátán műve. Csak egy megszállottságot szerelemnek mondó érzelemről szól, kicsit túlzás, de ettől még nem bűn megnézni, vagy elolvasni.
Én még soha nem hallottam a mai napig erről az "atyáról"... de az tuti, hogy csak hírnevet akar magának szerezni ezzel. Elvégre Harry mikor az ördögi Voldemort megszállja, úgy űzi ki magából, hogy, próbálok idézni "sajnállak téged, mert nem tudod mi az a barátság, szeretet [...]"
Amúgy Harry Anyja a saját jóságával és szeretetével védte meg Harry-t, Voldemorttól, ezért megúszta egy sebhellyel, halál helyett...
A Twilight egy fantasy.... Erre most mit mondjak, komolyan? Ez az "ördögi" dolog TÉNYLEG valakiben felmerül?
NEEEEEEE... Ez Stephenie Meyer agyszüleménye... és nem szállta meg semmi...max. az ihlet... -.-
"Ó Jó Uram
Jézus mondá
Kardtól vész
Ki karddal él
De két tűz között
Válaszúton békét csak
BOLOND remél
Mondd mennyit ér az ember?
Ha BŰNTELEN de gyenge
Mondd mennyit ér?
Ha készül véres győzelemre
Ó Jó uram, nem tudom már
Hűséges kihez legyek?
TÖRVÉNYEDRE SÚLYT LE KARDOM
HA ÖLNÖM KELL, HOGY VÉDJELEK! [...]"
Utóbbi misén éneklős kommentáló barátnője vagyok... Hülyeségek helyett inkább művelődjetek!
Mi a biblia szerint a legfőbb érték?
A szeretet..
Nos.. Akkor figyeljük csak meg az egész Harry Pottert..
Hogyan sikerült megmenekülni meg Harrynek Voldemort elől?
Az anyja szeretetével..
Az egész történet alapja a szeretet.
Az az ember, akit mindenki tisztel nagyhatalma és bölcsessége miatt, mindig csak azt hangoztassa, hogy a szeretetnél nincs nagyobb hatalom a világon!
Voldemort azért bukott el, mert nem ismerte a szeretet erejét.
Én először 11 évesen olvastam a Harry Pottert, de nekem nem az jött le, hogy Harry elsőben azért tudta legyőzni Voldemortot, mert tudott varázsolni(Na meg szerintem az nem bűn, ha tetszenek ezek a 'mutatványok' és királynak tartod őket. Gyerek voltam még.. Szerintem ez az atya is nézett meséket kiskorában.. Felnőttek közül, meg gondolom senki sem azért szereti a Harry Pottert, mert mágia van benne..), hanem mert ott volt vele a két legjobb barátja..
A két barátja, akiket a legjobban szeretett(akkor).
Végig a szeretet ad erőt neki.. Azok az emberek akiket szeret/szeretett(Ron, Hermione, Sirius, a szülei..).
Az egész történet arról szól, hogy akkor lehetsz igazán jó ember, és akkor tudsz elérni valamit, ha közben nem feledkezel meg SZERETETRŐL!
Ez az atya nem igazi keresztény. A kereszténységet nem arra használja egy igazi hívő, hogy neki valami unszimpatikust sátánistának tüntessen fel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!