Mit csinál Erdő Péter?
google ---> Erdő Péter
Szívesen.
Hát, a napi rutinját azt nem tudom. Hallani talán azért nem hallunk róla sokat, mert nem egy olyan típus, aki szereti mutogatni magát. Én csütörtökön voltam egy előadáson, amit ő tartott. Nagyon jó, felkészült volt és egyébként köszöni, jól van. :))
Mivel ő a Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke is, ezért gondolom sokat van külföldön. Továbbá kánonjogász és külföldön elég nagy szaktekintélynek számít. "Az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció, a Katolikus Nevelés Kongregációja, a Pápai Törvénymagyarázó Tanács, valamint az Apostoli Szignatúra Legfelsőbb Bíróságának tagja." (ezt írja a wikipedia)
Nem nagyon ugrik be most semmi,de nézelődj itt: [link]
Én negatívat se nagyon hallok róla, igaz nem is nzek tv-t vagy olvasok újságot
Én többször is éreztem a püspöki szolgálatát. Voltam egy konferencián a múltkor ahol egy nagyszerű előadást tartott a gazdaság és a kereszténység kapcsolatáról, még én is sok mindent megértettem belőle, aki nem nagyon értek a gazdasághoz.
Bár én nem Budapest-Esztergom egyházmegyéhez tartozom, de egy másik szempontból mégis a vezetőmnek tartom. Méghozzá azért, mert a Pázmányon tanulok és az egyetemnek ő a nagykancellárja. Napi szinten oké, hogy a rektor irányít, de a rektort meg a nagykancellár nevezi ki, és az utóbbi időben jó rektorok, dékánok is voltak, az egyetem fejlődik, tudományos téren is. Úgy érzem, hogy Erdő Péter sokat tesz azért, hogy minden téren megállja a helyét a Katolikus Egyetem.
Szerintem a püspöki tevékenység függ a személyiségtől is. Van aki nagyon nyitott és közvetlen, de van aki kevésbé megy ki az irodájából, mert inkább elméleti alkat. Mindkettő hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!