Miért jobb a biblián alapuló oktatás, mint a közoktatás?
Nem jobb.
Amúgy végső soron a közoktatás is a Biblián alapul:
Szeresd felebarátodat, mint magadat, stb., ebből következik, hogy a gyermekeket fel kell vértezni tudással az életre.
Persze, konkrétabban a közoktatás nem a Biblián alapul, hanem az Alaptörvényen, amelyik védi a gyermekek jogait.
Ha a Fidesz oktatáspolitikáján akarsz gúnyolódni, keress más fórumot erre.
Nem a Biblián alapuló oktatás a rossz, hanem az, mit a Fidesz akar ráerőltetni a gyerekekre!
Felesleges a vallást bevinni az oktatásba!
Pedig én is vallásos vagyok.
Egy olyan országban, ahol vallásszabadság van nem szabadna a közoktatásba erőszakosan belevinni egyetlen vallás tanításait sem.
Fordított esetben mit szólna bármelyik keresztény felekezet híve, ha a gyerekének a Korán tanításait kéne magáévá tennie a közoktatás keretében?
Mi az, hogy Biblián alapuló oktatás?
Meg, hogy jön ide a politika, azonkívül, hogy néhány kreténnek mindenről az jut az eszébe?
Véleményem szerint a demokrácia azt is jelenti, hogy szabad vallásgyakorlás van és ez abszolut magánügy. Erre iskola/állam/politika... nem kötelezhet, ha mégis megteszi, vagy bármilyen nyomást gyakorol, megkülönböztet, akkor az nem demokrácia.
Azt hiszem ezzel állást is foglaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!