Hittanon az esperes azt mondta, hogy a kártyával kezdődik a drogozás, és Fekete Pétert se játszunk, mert a kártya az ördög bibliája. Ez igaz?
T.Kérdező!
A Biblia is óva int minket a szerencsejátékok minden formájától. Pontosan azért, mivel szenvedéllyé válhat. Nagyon sokan vesztették el kártyán vagy más ilyen játékokon az egész vagyonukat. Sőt szélsőséges eset is előfordult a régi világban - amikor a feleségét kártyázta el valaki -.
Nem arról van szó, hogy gyermekkorban - gyermekkártyákkal - ne játszhatna a gyerek. De felnőtt korban vigyázni kell ezekkel a dolgokkal, mert ugy szokik rá az ember, hogy észre sem veszi. Isten nagyon jól tudja, mit miért mond nekünk. Hisz Ő ismeri az ember természetét a legjobban. Üdv: Judit!
"Lehet, valaki azért lett drogos, mert gyerekkorában Fekete Péterrel kártyázott?"
Vele?:)
Az esperes bácsinak egyébként baj van a fejével....
"Esetleg nem lehet, hogy képletesen értette, csak a mai fiatalok már nem értik a hasonlatokat? "
nem, mert megbeszéltük vele. Egyébként nem ma volt, már 30-as vagyok, és most is, akkor is értettem a hasonlatokat (szerintem a mindenkori mai fiatalok is értik a hasonlatokat), de az nem az volt. Tényleg úgy gondolta, hogy semmilyen kártyával nem szabad játszani, még a Fekete Péter is veszélyes....
Nohát, egy fanatikus evangélikus... ilyennel még nem is találkoztam. Legalább már látom, hogy ilyen is van.
Én a magam részéről semmilyen összefüggést nem látok a Fekete Péter és a drog között... de még a Fekete Péter és a póker vagy egyéb szerencsejátékok között is ég és föld a különbség. "A kártya az ördög bibliája" - én úgy tudtam, ez a jóskártyákra vonatkozik. A Fekete Péterből meg sem jósolni nem lehet, sem nagy összegeket nyerni (avagy veszíteni) vele a kaszinóban. Nem értem tehát, miért lenne veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!