Mit raknátok hozzá a 10 parancsolathoz, vagy éppen mit vennétek el belőle?
Szerintetek hogy lenne jó a mai korban? Illetve a ti értékrendetek szerint mi az ami elavult benne, vagy, ami még kellene hozzá?
(Vallásosok is írhatnak, ha úgy teljes, ahogy van, miért az, de most ne csak olyanokat, hogy Isten mondta, oszt' jóvan!', mer azt már mondtátok, bocsiiii)
Kedves Kérdező! A kérdés - nagyon kérlek, ne haragudj - nem jó, de azért én is válaszolnék rá. Olvassa el minden kedves hozzászóló, ha egy kicsit is szereti a Jóistent, a János jelenésekről (vagyis Jelenések Könyve) 22. fejezet 19. versét
"És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, amik e könyvben megírattak.
Nagyon nagy dolog a végtelenül irgalmas, kegyelmes és szerető Istennel szembeszállni, mert dicsőséges második eljövetelekor számot kell adnia mindenkinek minden cselekedetéről, minden gondolatáról - nem mintha Isten nem ismerne valamennyiünket jobban, mint saját magunkat, de mindenkinek meg kell jelennie az Isten ítélőszéke előtt - higgyétek el, hogy amit Isten alkotott, minden csodálatos volt, az ember tette tönkre, igaz, hogy nagyon, olyannyira, hogy nemsokára Jézus vissza fog jönni, hogy elpusztítsa azokat, akik a Földet pusztítják, és az Ő parancsolatai is tökéletesek - s mind a tizet meg kell tartania annak, aki Istent szereti, mert aki egy ellen is vét, az egésznek megrontásában vétkes az - írja a Biblia.
Szia!
Én az összeset átírnám és nem azt fektetném le,hogy mit ne csinálj,hanem,hogy mit csinálj,ha jó úton akarsz járni.
Jó lenne,ha nem a félelem a tiltás,hanem az öröm és a lehetőség jutna az emberek aszébe a Tízparancsolatról!
izraelita vallasu vagyok!!
-(ezt jobb mindjart igy az elejen........!!)-
van egy "parancsolat" ami az eredeti O-Heber szoveg szerint eppen az ellenkezoje annak amirol most szol!!
ez is -(tobbek kozt)-koszonheto a korai kereszteny egyhaznak!!
a "parancsolat" igy szol-(most),; "ne olj"!
eredetileg igy szolt,;-"es tulelsz a kardod altal"!!
--------------------------------------------------------
amugy mashol mar jeleztem volt!!
nem 10 Parancsolat-rol van szo!!
az amit ma igy neveznek az csak az elso tiz -(mondhatnank ugy is a tiz alapveto!!)-a tobbi , valamivel tobbmint 370-bol!!
ezeknek nagyobb resze positiv mitsvaoth,es kisebb resze negativ mitsvaoth!!
nem olyan egyszeru elmagyarazni a lenyeget egy nemzsido-nak aki nem e szerint nebveltetett!!
aki ez alatt nott fel,nos neki egeszen egyszeru!!
pietrosol!
az amirol te irsz-(mit csinalj hogy jouton jarj)-az benne van az elso tiz beszed-(kol Hashem)-utan kovetkezokben!!
ma 13:35!
Nem vitatom el tőled,hogy szent iratként és útmutatóként éld meg a törikönyveteket,de számomra az inkább arról szól,hogy "hogyan ne"!Nekem az Ószövetség egyfajta negatív útmutató.
Nehogy megsértődj,nem rosszindulatból írom,csak egyszerűen így érzem.
""es tulelsz a kardod altal"!!" :DDD
Ezen besírtam, nem semmi. Nem vagyok zsidó tényleg, de még csak keresztény sem, gondolom egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!