Isten csak a hívőkkel foglalkozik vagy minden emberrel?
Úgy értem,hogy csak a hívő,sőt vallásos életet élők életére van hatással, csak az ő életüket irányítja vagy azokét is akik nem keresik Istent?
Mondják,hogy minden okkal történik az életünkben. Isten akarata szerint.
De ez csak az őt követőkre igaz vagy a nem hívők élete is Isten akarata szerint alakul?
Vagy aki nem hisz,annak nem is irányítja az életét?
Minden ember életére egyyformán hat minden nap vagy csak azokéra akik a törvényeit követve próbálnak élni?
Azokkal is foglalkozik akik nem keresik Őt vagy azokat az embereket észre sem veszi és semmiféle hatással nincs az életükre?
Van értelem hit nélkül imádkozni? Itt már olvastam,hogy a hit hallásból van, meg tanulmányozni kellene a Bibliát,de ha ez nincs csak ima az ér valamit?
Vagy amíg nincs hit addig az imát meg sem hallgatja?
A kérdés első felére:
Isten nem csak a Bibliában,és a vallásban található meg,hanem mindenhol ott van-így minden ember szívében is.A kérdés csak az,ki az,aki hajlandó figyelni is a szívére,lelkére.Tehát igen,ő mindenkivel foglalkozik-csak nem mindenki foglalkozik ővele.
Nem arról van szó,hogy amíg nincs hited addig nem hallgat meg.Meghallgat.Ha viszont nincs hited,nem vele szúrsz ki,hanem magaddal.Neked fontos,hogy megadja,amire szükséged van.Ha a kérésed nem őszinte,vagyis nem hiszel abban,hogy meg is kaphatod,akkor rendszerint a válasz sem lesz sokkal több.
mustafa!
Úgy tudom, az imáid kezdete után elég sokáig élt a szeretted. Nem lehet, hogy addig is Isten meghallgatta imáid és ezért maradt veled addig?
Tehát aki nem foglakozik Istennel, nem keresi annak az életre is hatással van?
Az Istent nem keresők életében is minden Isten akarata szerint történik ?
>Ha a kérésed nem őszinte,vagyis nem hiszel abban,hogy meg is kaphatod,akkor rendszerint a válasz sem lesz sokkal több.<
Rajtam múlik,hogymegkapom -e? És ha hitet kérek? Ha azt kérem,hogy tudjak hinni?
Akkor elöb hinnem kell,hogy hihessek benne?
Kérdező!
Isten mindenki életére hatással van. Lehet ez olyan dolog is, mikor valami, ami nem az embereken múlik, éppen úgy történik (pl. hatost dobsz. Elég ostoba példa, bocs).
Legtöbbször úgy van hatással ránk, hogy a velünk való tervének egy részét közli velünk. Ez történhet a lelkiismeretünk által, egy másik ember által, vagy úgy is, hogy imádkozol hozzá vagy róla beszélgetsz.
Összeségében tehát mindenkinek hatással akar lenni az életére, jó irányba akarja terelni, de van, hogy ettől mi magunk zárkózunk el, így nem tud annyira hatni. Tehát a hívőkre így jobban hat, mint a nem hívőkre.
Kérni pedig lehet tőle hitet. Sőt, kifejezetten ajánlott. Csak komolyan, szívből kell kérni.
Kérdező,mustafa,3xtöf- hadd küldjek a harcos-vívódó Adytól - egy gyönyörű, verset:
»ÁDÁM, HOL VAGY?«
Oszlik lelkemnek barna gyásza:
Nagy, fehér fényben jön az Isten,
Hogy ellenségim leigázza.
Az arcát még titkolja, rejti,
De Nap-szemét nagy szánalommal
Most már sokszor rajtam felejti.
És hogyha néha-néha győzök,
Ő járt, az Isten járt előttem,
Kivonta kardját, megelőzött.
Hallom, ahogy lelkemben lépked
S az ő bús »Ádám, hol vagy?«-ára
Felelnek hangos szívverések.
Szivemben már őt megtaláltam,
Megtaláltam és megöleltem
S egyek leszünk mi a halálban.
Ady Endre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!