Jehova Tanúi, nálatok melyik fajta fogamzásgátló módszer megengedett?
Persze házasságon belül gondolom, mielőtt valaki másról kezdene el beszélni.
Még érdekelne az is, hogy a katolikusoknál mi az elfogadott? De a kérdésem elsősorban a Tanúkhoz szól.
nem vagyok gőgös,, sosem voltam az.
De amit írtam azt egy nem tanútól hallottam, amikor valakivel beszélgetett egy másik emberrel erről a témáról.
S nem egy ember állít ilyeneket, jól lehet maguk nem akarnak Tanúk lenni, csak megfigyelik az eseményeket.
egyébként meg elvből ne fogadnak el semmit némelyek, elég ha oda írom, hogy ki vagyok.
Az előbbi válaszomat is a fogamzásgátlással kapcsolatban lenullázták, pedig semmi olyat nem írtam ami biblia ellenes lenne...
A nulla a "vallásomnak szól nem a válaszomnak, pedig a választ kellene nézni,,,,
De-de! Kedves Tanú, igenis gőgösek és fennhéjázók vagytok!
Nagyon magas lovat adott nektek valaki, ezt már több válaszotokban is észrevettem sajnos! A pofátlan magabiztosság ötvöződik a rejtett sértő megjegyzések mögött!
A gőgös ember bukni fog,
A tanuknak a legnagyobb alázattal kell járniuk.
Ha valaki még is sértő megjegyzést tesz az az Ő baja.
Egy keresztény nem tehet ilyet.
Részemről itt csak válaszolok kérdésekre, a többi nem az Én dolgom, Én csak egy egyszerű rabszolga vagyok Istenem Jehova kezében, nincs miért gőgösnek lennem.
De te tudod.
Kedves Tanú.
A kérdésre a válaszod kifogástalan volt, amit utána írtál, na azt nem kellett volna.
Egyébként az első válaszodra, adtam egy pontot.
Köszönöm a témába vágó válaszokat!
Ezek szerint a tanúknál mindenfajta fogamzásgátlás megengedett? Nincs semmi megszorítás? Azért kérdezem, mert a hormonális fogamzásgátlók egy része, már a megtermékenyített petesejtet célozza meg, ami viszont olyan mint egy abortusz.
A másik dolog, hogy a hormonális fogamzásgátlással erősen károsítja a testét az, aki beszedi.
És arra gondoltam, ha annyira kiállnak a tanúk a dohányzás ellen (megjegyzem számomra nagyon szimpatikus) akkor ilyen mértékű testrombolást hogyan engedélyezhetnek?
Egy előző hozzászóló írta, hogy a Biblia nem ítéli el a fogamzásgátlást. Viszont a dohányzásról sincs benne szó. Csak annyi, hogy ne rombold a tested.
Szóval hogy van ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!