Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi, nálatok melyik...

Jehova Tanúi, nálatok melyik fajta fogamzásgátló módszer megengedett?

Figyelt kérdés

Persze házasságon belül gondolom, mielőtt valaki másról kezdene el beszélni.

Még érdekelne az is, hogy a katolikusoknál mi az elfogadott? De a kérdésem elsősorban a Tanúkhoz szól.

2013. jan. 4. 21:19
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%

nem vagyok gőgös,, sosem voltam az.

De amit írtam azt egy nem tanútól hallottam, amikor valakivel beszélgetett egy másik emberrel erről a témáról.

S nem egy ember állít ilyeneket, jól lehet maguk nem akarnak Tanúk lenni, csak megfigyelik az eseményeket.

egyébként meg elvből ne fogadnak el semmit némelyek, elég ha oda írom, hogy ki vagyok.

Az előbbi válaszomat is a fogamzásgátlással kapcsolatban lenullázták, pedig semmi olyat nem írtam ami biblia ellenes lenne...

A nulla a "vallásomnak szól nem a válaszomnak, pedig a választ kellene nézni,,,,

2013. jan. 5. 11:47
 12/27 anonim ***** válasza:
76%

De-de! Kedves Tanú, igenis gőgösek és fennhéjázók vagytok!

Nagyon magas lovat adott nektek valaki, ezt már több válaszotokban is észrevettem sajnos! A pofátlan magabiztosság ötvöződik a rejtett sértő megjegyzések mögött!

2013. jan. 5. 13:43
 13/27 anonim ***** válasza:
0%

A gőgös ember bukni fog,

A tanuknak a legnagyobb alázattal kell járniuk.

Ha valaki még is sértő megjegyzést tesz az az Ő baja.

Egy keresztény nem tehet ilyet.

Részemről itt csak válaszolok kérdésekre, a többi nem az Én dolgom, Én csak egy egyszerű rabszolga vagyok Istenem Jehova kezében, nincs miért gőgösnek lennem.

De te tudod.

2013. jan. 5. 15:40
 14/27 anonim ***** válasza:
71%

Kedves Tanú.

A kérdésre a válaszod kifogástalan volt, amit utána írtál, na azt nem kellett volna.

Egyébként az első válaszodra, adtam egy pontot.

2013. jan. 5. 22:04
 15/27 anonim ***** válasza:
8%
Kedves utolsó! Az első válaszoló sértését viszont figyelmen kívül hagytad, de végülis ezt már megszokhattuk.
2013. jan. 6. 18:48
 16/27 anonim ***** válasza:
Igen kicsit durva, ezen már én is megsértődnék.
2013. jan. 6. 21:28
 17/27 anonim ***** válasza:
87%
Akkor egyszer nézzetek be egy Jehovás család életébe, a gyerektől mindent elvesznek ami a kortársainak megvan, a karácsonyt a születésnapokat minden olyan ünnepet ami kellemes élményként maradhatna meg egy gyermekben. Egyszer próbáljátok ki milyen lehet ilyen gyerekként élni, utána kritizáljátok a hozzászólásomat!
2013. jan. 6. 22:41
 18/27 anonim ***** válasza:
0%
Éngem pont legkevésbé tudtak érdekelni az ünnepek. Csak azt nem tudom hogy nektek miért kell ünnep ahhoz, hogy megajándékozzuk, vagy hogy szeressük egymást? Nekünk ehhez nem kellenek ünnepek, különben is így legalább tényleg meglepetés ha megajándékoznak, nálatok meg legfeljebb az ajándék milyensége lehet meglepetés, vagy még sokszor az sem.
2013. jan. 7. 06:22
 19/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a témába vágó válaszokat!

Ezek szerint a tanúknál mindenfajta fogamzásgátlás megengedett? Nincs semmi megszorítás? Azért kérdezem, mert a hormonális fogamzásgátlók egy része, már a megtermékenyített petesejtet célozza meg, ami viszont olyan mint egy abortusz.

A másik dolog, hogy a hormonális fogamzásgátlással erősen károsítja a testét az, aki beszedi.

És arra gondoltam, ha annyira kiállnak a tanúk a dohányzás ellen (megjegyzem számomra nagyon szimpatikus) akkor ilyen mértékű testrombolást hogyan engedélyezhetnek?

Egy előző hozzászóló írta, hogy a Biblia nem ítéli el a fogamzásgátlást. Viszont a dohányzásról sincs benne szó. Csak annyi, hogy ne rombold a tested.

Szóval hogy van ez?

2013. jan. 7. 09:32
 20/27 anonim ***** válasza:
A Jehova tanúkra nem jellemző a sok gyerek, nagy család, ők nem a földi életre készülnek. Más kisegyházak nem alkalmaznak fogamzás gátlást. Osztálytársnőm családja is jehovista volt még a 70-es években. Ő neki is csak egy idősebb bátyja volt. Két fia született csak.
2013. jan. 8. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!