Mi a menyország?
Hogyne lenne! Az emberek azért találják ki, hogy nincsen, hogy ne kelljen semmitől félniük ha közeledik a vég. Igy megnyugtatják magukat! AZoknak sokkal nehezeb akik tudják az igazságot, mivel ők tudják milyen következményekkel jár, ha nem a keskeny úton haladnak életükben!Félnek az emberek mivel tudják, hogy bűnösök, ezért inkább nem hisznek Isten szavának! Pedig Isten tényleg rendelt számunkra egy helyet ahol majd a benne hívők, mind együtt lehetnek és mennyei boldogságban élhetnek mindörökké!
Ez számomra hihetetlen, hogy ugy szeret valaki, hogy egy ilyen helyre kivan tenni engem, persze ehhez nekünk is oda kell szánnunk az életünket! Hiszen ISten az Ő egyszülött Fiát adta értem bűnös emberért! Már csak ezért is érdemes élni, hogy tudom van aki ennyire szeretett, hogy meghalt az én bűneim miatt, hogy neekem egy örök életem lehessen!
AZ emberek mért nem hisznek az igazságban?
"Számomra a mennyország = valós vágyaim megélése."
Kicsit földhöz ragadt ez a meglátás, a mennyország ennél sokkal több. Jelen életünk még csökevényes, a vágyaidat itt is meg tudod élni. A mennyország nem feltétlenül egy hely (csak mi itt a földön a tér és idő korlátaiban így tudjuk elképzelni), hanem maga a tökéletes lét-állapot. Szent Pál is írja, hogy "Most megismerésünk csak töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. Ha azonban elérkezik a tökéletes, ami töredékes, az véget ér. Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyerek, úgy gondolkoztam, mint a gyerek, úgy ítéltem, mint a gyerek. De amikor elértem a férfikort, elhagytam a gyerek szokásait. Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre."
Nagyjából ez a mennyország, több mint a személyes kis vágyaim, meg egy egyszerű "jutalom". Ezt a földi életben nem tudod a maga teljességében megtapasztalni, hiszen itt vannak korlátok, amik adottak, maximum csak megközelíteni lehet ezt.
Hogy ne lenne.
A teremtőnek ott van a trónja. A biblia több helyen is említi, hogy az a lakhelye és a több milliárd, vagy billiárd angyalával ott van a birodalma.
onnan "uralkodik, tehát az "országa" vagy királysága onnan irányít, s nem a földről
"Számomra a mennyország = valós vágyaim megélése"
A saját vágyai kiélésével, az önszeretettel az ember ideiglenes örömöket találhat csak és ez a hozzáállás hosszútávon az életét pokollá fogja változtatni már itt a földön is majd halála után ugyanez a pokol fog folytatódni de már az igazi kárhozatban.
Az igazi hosszútávú lelki békét és boldogságot az jelenti ha valaki Jézus tanítását követve lemond az élvezetekről és nem saját magával hanem a körülötte lévő emberekkel kezd foglalkozni. Ez az igazi szeretet ami által az ember számára a földön megkezdődik a mennyország és halála után pedig elnyerheti az üdvösséget Jézus megváltása által.
Egyszer álmomban láttam egy keveset a mennyországból. Szavakkal tényleg nem lehet leírni hogy milyen, valóban felülmúl minden elképzelést. Aki oda jut az soha nem vágyik többé semmi másra mert az ottani szépség mindent felülmúl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!