A karácsony miért ünnepek?
Azért, mert magyar nyelvtan. Ha több nap van, akkor többes szám, tehát ünnepek.
Én is hasonlót akartam kérdezni, hogy pl. az ateisták miért ünnepelnek?
Azért ünneplik, mert a társadalom belenevelte őket a karácsonyba, mint ünnepbe. (Vagy kereszténynek nevelték, de utána, mikor felnőtt, rájött, hogy ő nem hisz Istenben, ateista lett, de már életének szerves része maradt a karácsony és a húsvét, mint kulturális és társadalmi jelenség) Persze az ateista is tudja, honnan ered a karácsony, de mivel ateista, ezért nem Jézus születését, hanem csak a családot és a szeretetet ünnepli. Mert attól még, hogy elkárhozott lélek a keresztények szerint, az ateistának is nagyon fontos a család és nagyonis van rá oka, hogy ünnepelje. Ennyi. Megfelel?
Én azt nem értem, hogy miért rak ki egy csomó ember a karácsonyfája mellé menórákat? Attól még, mert led világít benne és műanyag bóvli, meg jó kis dísz...attól még menóra és semmi köze a karácsonyhoz. (Max. azt leszámítva, hogy a hanuka is ekkortájt van)
Egy ateista
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!