Most akkor melyik a "helyes" vallás?
Hasonló helyzetben vagyok én is, évek óta, kb. azóta amikor annyi idő voltam mint te. Azelőtt egyáltalán nem érdekeltek ezek a dolgok, aztán egy csapásra rájöttem hogy minden komolyabb vallás ugyanazt hirdeti, a teljességet. Az elnevezés mindegy.
Aztán arra is rájöttem hogy legalább olyan távol állnak tőlem a minden vallást elutasítók mint azok akik egy-egy kifejezésbe kapaszkodva veszik szó szerint a saját vallásukat és utasítják el az összes többit.
Katolikus templomba járok, mert így lettem megkeresztelve, ez a kulturális hagyomány és ez az elérhető. Kiválogatom, melyik pap miséjére menjek, mert a 80%-uk szerintem semmit se ér. De azért ez is elég jó arány.
Régebben úgy gondoltam jobb lenne ha jóval többen követnék az eredeti vallásukat de aztán rájöttem hogy ennek a kornak ez az egyik velejárója (hogy elfordulnak az emberek) és nem véletlen hogy ide születtünk.
# 20/21 ma 14:01
Olyan vagyok magammal hogy alig bocsájtok meg valamit magamnak... Másnak meg olyannak is segítek aki nem érdemelné meg...
Ki tudja azt... annyi mindent mondanak.
Viszont nem hiszem, hogy Isten megharagudna azért, mert véletlenül nem a "jó" valláshoz csatlakoztunk. Az ember tévedhet, és gyakran téved is, de igyekszik megtalálni a helyes utat.
"Melyik a helyes vallás? Erre minden vallásos azt fogja mondani, hogy az övé. A nem vallásosak pedig azt, hogy egyik se"
Ott a pont.... és a vége.
Vidiripi
Kérdező!
"Én azt tudom tanácsolni, hogy a Biblia alapján egy Jehova tanú segítségével vizsgáld meg Jehova tanúi vallását és döntsd el, hogy mennyire áll közel ahhoz amit a Biblia ír."
Amennyiben ezt teszed annyit azért tudnod kell hogy ha elkezdesz tanulmányozni a tanúkkal akkor rengeteg segéd eszközt fognak majd használni a tanulmányozás során. Ezeket a segédeszközöket az Őrtorony szervezet készíti. S többnyire ezeket fogjátok majd vizsgálni időnként felolvastok majd a Bibliából. De ez inkább kiadvány vizsgálat vagy segédeszköz tanulmányozás lesz.
De egy dolog vitathatatlan.
- Neked ezt személyesen kell megtenned ,saját tapasztalat szerzés érdekében.
"Valamilyen vallási csoportba való beskatulyázás nélkül is lehetek olyan ember aki hisz Isten létezésében ? Helyesen gondolkodok így ? Bár egyébként magamtól kutatgattam vallásokat és egyedül én hiszek Isten létezésében a családomban 18 éves létemre. Melyik vallás mond igazat ?"
Lehetsz,persze.Tudod,paradox módon a vallásoknak általában van egy olyan hátsó célja,hogy pont Istentől térítsenek el.Mit mondott Jézus? vagy Buddha? magadban keresd! Csakhogy a vallási vezetők jól tudják,hogy ha magadban találod meg,akkor nem azt csinálod,amit ők akarnak,és akkor nem tudnak téged engedelmes birkává nevelni.
"A vallás nem egy olyan dolog mint a lelkiismeret? Mert ha valaki vallásos az meg akar felelni egy bizonyos "életstílusnak" egy felfogásnak hogy egy személy után felelősséget(Saját maga) érezzen és ez miatt felelősséggel tartozzon a saját lelkiismeretének ?"
De igen,olyan.A kérdés az,hogy valóban a saját lelkiismeretednek akarsz-e megfelelni,vagy annak,amit mások adnak el neked lelkiismeret címszóval? Ez utóbbi sok vallásnál a bűntudatra alapoz,ami nem a saját tudatosságodat,és szabadságodat növeli,hanem pont mások rabszolgájává tesz.Ha bűntudatot tudok kelteni a másik emberben,akkor hatalmam is van fölötte,ezt ügyesen felismerték a vallási vezetők.Erre figyelj oda,ha a vallásokról van szó,mert könnyen behúzhatnak a csőbe úgy,hogy nem veszed észre mi a különbség a saját egészséges lelkiismereted,és az ő hátsó szándékuk között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!