Mi a véleményed a leírásban szereplő filmekről?
Ha lehet, felekezettel együtt, amit esetleg nem láttál, azt a leírás alapján is meg lehet ítélni.
Mint tudjuk, sok film használja alapjául a kereszténységet, keresztényeket és a bibliát. Egyik másik a történetek hű adaptációját tartja szem előtt, mások csak szórakoztatni akarnak. A kérdésem lényege, hogy felmérjem, a vallásodból táplálkozó filmek megítélésében milyen szerepe van a vallásodnak.
Ómen
Az ördögűző
A rítus
Éli könyve
Angyalok háborúja
Gábriel - A pokol angyala
Légió
Constantine - A démonvadász
Az ördögűző igazi klasszikus, a horror műfajának egyik meghatározó alkotása. Ma már kissé megkopottnak tűnhet, de nálam még mindig képes hatást elérni.
Amit még láttam, az a Constantine volt, ami egyébként tetszett, főleg az atmoszférája miatt (egyébként eléggé kiszámítható a történet). Viszont a Poklot nagyon eltalálták benne, hogy úgy néz ki, mintha az adott pillanatban az egész világ egy nukleáris robbanás belsejében találná magát.
http://www.youtube.com/watch?v=tdRrQ37jT2A
Megy egyébként is fantáziadús díszlettel bír a film.
Katolikus vagyok, bár gondolom, már más válaszokból tudhatod.
Szia!
Gyakorló református
Az Éli könyve az egyik kedvenc filmem. Az elején majdnem abbahagytam, de férjem megkért arra, hogy nézzem végig. Én is azt hittem, hogy horror, azokat nem szeretem, de kellemesen csalódtam. Nem az.
Nagyon sajnálom, hogy valóban nem tartja meg a parancsok egy részét, de a mondanivalója csodálatos. Ilyenné válunk a Biblia nélkül. De maga a képi világ és filmzene is csodálatos.
A többiről sajnos nem tudok nyilatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!