Miért "Atya" akkor a bibliai isten nálatok, keresztények, katolikusok?
Miért "Úr"?
Felvetettem, hogy férfi nemű, ti azt mondtátok nem az, jól le lettem hurrogva. Akkor női? Vagy semleges?
Azt mondtátok bibliai fordítási hiba a férfi nem. Akkor miért is nem javítják ki a bibliát?
Nem, mert még ígyis 2 férfinem van, a szentlélek az meg nem lehet anya xDDD
De azért jót nevettem rajta:)
Magasabb életforma mint mi, nála nincs értelme a nemiségnek.
Jézus férfi, ez tény.
Nem tudom hogy miért "Atya", talán azért mert a férfiakat jobban tisztelték Ábrahám korában, és ahogy te sem, ők sem tudtak egy értelmes lényt nemiség nélkül elképzelni.
De ez a kérdés nem fontos, hívhatod Istennek is.
Isten se nem férfi, se nem női és még csak nem is semleges nemű. Ahogy már jól írták előttem, ő egy magasabb létforma. Nem értelmezhető nemek szerint. És igazából Isten tekintetében ez valóban fölösleges. Ő maga a Szeretet, teljesen mindegy lenne az is, ha nő lenne vagy férfi.
Istent valóban Atyaként szólítja meg a Biblia, de ez azért van, mert emberek vagyunk, és nem tudunk egy személyt nem nélkül elképzelni. Ezzel a Biblia megírásakor sem voltak másképp.
Egyértelműen le van írva: "A saját képére teremtette az embert. Férfinak és nőnek teremtette."
Tehát ugyanúgy férfi mint nő. És ezt támasztja alá az is, amikor az van írva hogy a kettő (a férfi és nő) eggyüt teljes.
Én ezt letudtam annyival, hogy azért Atya, mert Jézusnak az anyja Mária volt, a másik "fél" pedig az Úr. Vagyis igazából ő az "atyja" Jézusnak.
De mikor az Istent Atyának szólítjuk, ezzel nem a nemi szerepét jelöljük (mivel neki olyan nincs, nem szaporodik), hanem a hozzá való viszonyunkat, amihez legközelebb a "klasszikus" családmodellben az apai figura áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!