Ateistaként megpróbálják rám "erőszakolni" a Biblia tanulását a suliban. Mit lehetne tenni? Próbálom úgy felfogni mint csak egy irodalmi mű, de sokszor felbosszant mivel én nem hiszek a vallásokban.
Ha nem tanulnál akkor osztályismétlésre buktatnának? Vagy mivel köteleznek a tanulásra? Vagy a felvételibe beleszámít a jegy?
Én iskoláskoromban nagyon sajnáltam az időt tanulásra ezért mindig a 2.0-ás átlagot céloztam meg és ez bevált.
Ez nem jó módszer, mert buta maradsz.
Amúgy, ha a kettest célzod meg és véletlenül nem találod el - akkor mi marad?
Én pogány vagyok, de ökumenikus ált. suliba jártam. Heti 1 kötelező hittanóra volt, és heti 1 prédikáció-féleség.
És egyáltalán nem zavart, 8 évig tanultam a Bibliáról, és rengeteg jó dolgot tanultam mások megsegítéséről, és úgy általában az életről. A többi részt, ami pedig inkább a hittel foglalkozik, egyszerűen irodalmi szempontból értékeltem.
És Pintér Bélát is szoktam hallgatni, mert zeneileg nagyra értékelem, és a szövegei is gyakran értelmes, tanító jellegűek.
Persze volt, hogy zavart, mert azért próbálgattak téríteni, és gyakran csak a keresztény dolgokat hajszolták, "hogy ez bizony így volt és slussz", ellentmondást nem tűreően, de azért próbáltam elfogadni, hogy ők ezt hiszik, és kész.
24-es vagyok.
Mert egyszerűen nem tudtam hinni benne. Még kiskoromban igen, de ahogy egyre idősebb lettem, nem. És a vicces az, hogy a Bibliáról, kereszténységről való tanulás nagyban befolyásolta, hogy nem ezt a vallást választottam. És a lelkészek, papok hozzáállása is dobott ezen...
24-es vagyok megint.
Az a helyzet, hogy én hiszek, de másban, és boldog vagyok. É köszönöm, de nincs szükségem térítő szövegekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!