Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallás váltás? Így lehetséges?

Vallás váltás? Így lehetséges?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Elore is bocsi az elírásokert, ékezetekert. Szoval..igen tudom h mar van pár ilyen kérdés de konkrét valaszt sehol se találtm. Arrol lenne szó, hogy vannak e ilyen lehetőségek h vallás váltás úgy, h Pl en keresztény vagyok, katolikus de mondjuk at akarok terni az iszlám vallásra. Egyebkent igen, pont ez a helyzet. Es eleg sokat tudok magárol a vallásrol meg tudom hogy teljesen mas világ mint ez a katolikus meg ami itt van Mo-n... mert pl en voltam Törökországban ahol ugye ez a legjellemzobb vallas es majdnem mindenki muszlim... na es nekem ott nagyn megtetszettek a szokásaik meg van a Ramadán böjt is es ezeket be is tartja a többség es ez nekem nagyon tetszik... ez az “összetartás“ es hianyolom ezt itthon. Na mindgy ez csak az indokom volt hogy ne nézzzetek teljesen hülyének (volt mar ilyen). Es az addig oke h követem a szokásaikat, de ezt valahogy hivatalossá tenni lehet? Kérlek értelmes válaszokat adjatok fontos lenne... ja es nem tudom a kor szamit-e ha igen 15 :) Előre is köszönöm :)

2012. dec. 4. 22:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Attól, hogy ki-kit gyilkolászott, most tekintsünk el, mert minden történelmi múlttal rendelkező egyháznak van mit takargatnia.

Ám ha megengedsz egy tanácsot, szerintem várj még pár évet.

Ezt annak ellenére mondom, hogy én is katolikus voltam, de más felekezethez csatlakoztam.

Ez a döntés van olyan súlyú, hogy felnőtt fejel hozd meg.

2012. dec. 6. 10:02
 12/18 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, a konkrét választ sajnos nem tudom a kérdésedre, de totál kiakadtam a válszoktól...

A Kérdező senkitől nem kért véleményt az iszlámról, így nem értem, miért próbáljtáok térítgetni.

A térítgetéseiteknek ráadásul semmi alapja, olyan dolgokat írtok amik nem igazak, általános tévhitek. Az iszlámnak is vannak irányzatai, ahogy a kereszténységnek is. Vannak köztük szélsőségesebbek, és lazábbak is. És az iszlám nem az öngyilkos-merénylőkről és a nők megalázásáról szól.

A vallás nevében elkövettet gyilkolászás és hasonlók sem azonosíthatók a vallással. Régen a kereszténység nevében is voltak háborúk, mégsem azonosíthatók az igazi kereszténységgel.

Az megint csak értelmetlen érv, hogy a törökök harcban álltak a magyarokkal . Ennyi erővel ne barátkozz németekkel, mert a nácik egy csomó embert megöltek...

"Hát először is meg kell tisztelned azokat, akikkel össze szeretnél tartani azzal, hogy kiírod az ékezeteket."

Ez sem volt kérdés. Másrészt pedig, nem tudhatod, hogy miért nem ír ékezetet. Lehet, hogy külföldön él, de ezer más oka is lehet.

"Azonban azt gondold meg alaposan, hogy eldobnád -e magadtól őseid hitét" Az őseink hite nem a katolicizmus volt, hanem az ősmagyar vallás.

De a kérdésre valamiféle válasz: először is olvasd el a Koránt, próbáld értelmezni, ismerd meg a vallás különböző irányzatait, ismerkedj muzulmánokkal. Keress fel egy egyházat, ott érdeklődj, hogy mi hogy működik.

2012. dec. 8. 16:34
 13/18 anonim ***** válasza:
Az előző hozzászólónál a pont!
2012. dec. 8. 17:24
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, akik normális valaszt irtak!:) főleg a 16:34es válaszolonak ... nem kezdem el elemezgetni a válaszokat, teljesen egyetertek az előbb emlitett válaszoloval... :)
2012. dec. 8. 21:44
 15/18 anonim ***** válasza:
ki kell mondani a tanúságtételt 3 muszlim tanú előtt..de nincs lehetőséged arra hogy találj 3 muszlimot akkor egyedül is kimondhatod úgy is érvényes,az a lényeg hogy őszinte hittel mondd ki. :) azt hiszem arról hogy muszlim vagy nem adnak sehol papírt ha így értetted a hivatalosságot..Koránt olvastad már? imádkozni szoktál? 15/L
2012. dec. 17. 21:02
 16/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló: az túlzás h olvastam :D beleolvasgattam. És most ez igy lehet, h fura lesz, de nem szoktam imádkozni... mondhatjuk h hiszek Istenben, de kb. 5éve imádkoztam utoljara. :)
2012. dec. 20. 10:59
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező. Az imádkozás az egyik legfontosabb az iszlámban. Napi legalább ötszöri ima (jó, ezek rövidek) jelenti a vallásgyakorlást. Nem kell tőle félni, mert a legelfoglaltabb embereknek is van rá idejük, azoknak, akik akarnak imádkozni. Aki nem akar, úgyis talál kifogást hogy ne tegye. Itt (is) eldől ezáltal, hogy ki mennyire hisz. Az iszlám nem arról szól, hogy menj el a templomba évente egyszer, vagy legjobb esetben heti egyszer. Itt folyamatos ISTENSZOLGÁLAT van. Hálát adsz, emlegeted/megemlíted Istent, gondolsz Rá minden adandó alkalommal, mert ne felejtsd el, Ő swt az, aki nem felejt el téged minden reggel felébreszteni - az ébresztőóra másodlagos ;)
2012. dec. 20. 12:09
 18/18 anonim ***** válasza:

És ne azt mondd, hogy "mondhatjuk hogy hiszek"... Mondd ki, ne félj, ebből NEM LESZ HÁTRÁNYOD, mondd, hogy hiszel Istenben - ha ez így van. Ne légy határozatlan. Bajod nem lesz. Nem az az ember gyenge, aki magabiztosan kiáll valami mellett, és hisz, hanem az, aki sodródik és nincs meghatározott álláspontja. Azok a legsérülékenyebbek.

"Olvasgatsz" - nem így kell(ene), mert sok félreértést generálhat. Max a tv műsorba szoktak beleolvasgatni. A Korán egy komplexum. Egy-egy szúrát VÉGIG tanácsos elolvasni, mert az egésznek úgy van helyes értelme, ha az elejétől fogva tudod, miről van szó. Ki lehet ragadni mondatokat, de sokszor a szövegkörnyezet az, ami a valódi jelentést hordozza. Üdv,

kh:)

2012. dec. 20. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!