Összeegyeztethető a pozitív gondolkodás, a pszichológia, a tudat alatti a Biblia tanításaival?
tulajdonképpen én magam sem tudom mit értek a tudatalatti alatt :-)
Ajánlanak könyveket ezzel kapcsolatban.
Így,hogy alig-alig van önbizalmam, önbecsülésem kitartásom, akaraterőm gondoltam ezeket talán normális, természetes szintre lehet emelni.
Talán sikeresebb lehetnék az életem szervezésében, elindulhatnék valamerre az életben,több öröm, élmény és boldogság éren.
Mert most ezekkel van némi gondom.
Javasolnám, hogy írd le a könyvek címét, ha bizonytalan vagy; hátha mi ismerjük ezeket, és meg tudjuk mondani, jók-e vagy nem.
Egy dolog 100 % biztos: ha az Édes Víz Kiadó adta ki, az felejtős.
Az Édesvíz az olyan ezoterikus könyvekkel foglalkozik,igaz?
Valami ilyesmit hallottam
Szia!
Természetesen összeegyeztethető!Önmagunk megismerése és a ráébredés,hogy mikor kell magunkat komolyan venni és mikor kinevetni az egyik legfontosabb életfeladatunk!
Hamvas Béla,Carl Gustav Jung,Eckhart Tolle,Osho könyveit bátran ajánlom!
Egyébként az Édes Víznek is vannak egész jó könyvei!Az általánosítás felületesség!
Igen, az Édesvíz Kiadó okkult / ezós könyveket ad ki. Elképzelhető, hogy van néhány kivétel, de nem tartom nagyon valószínűnek.
A nagyobb, normál könyvesboltokban is szokott lenni keresztény részleg; de - alapos ismeret híján - ott elég vegyes a kép. Ha meg akarsz maradni a tiszta forrásnál, akkor javaslom, hogy keresztény könyvesboltokban nézz körül: CLC, Good News, Sorsfordító; ezekben biztosan nem forgalmaznak olyat, amiből köpködni kell a szálkát. :)
Pozitív gondolkodás - teljesen. De ez ne azzal legyen egyenlő, hogy "bebeszélem magamnak, hogy minden rendben, miközben valójában pocsékul érzem magam" - ez nem pozitív gondolkodás, hanem önbecsapás, és nagyon össze tudja zavarni az embert. Pozitív gondolkodás=a szép, a jó dolgokra figyelsz, ezeket keresed az életedben. A nehézségeket is el tudod fogadni, nem merülsz el az önsajnálatban, hanem a megoldást keresed. Ez nemhogy nem Bibliaellenes, de egyenesen ajánlott keresztényeknek is (és másoknak is).
Pszichológia - teljesen. Pszichológia=lélektan, lélek tudományos kutatása. A papok is tanulnak pszichológiát, szükséges is, ha emberekkel akarnak foglalkozni és segíteni nekik.
Tudatalatti - persze, hogy van tudatalatti, és kutatják is, ezzel semmi baj nincsen. Ott van a gond, hogy sok ezoterikus csoport hirdeti magáról, hogy "a tudatalatti fejlesztésével foglalkoznak" - aztán hogy ez miféle fejlesztés, az már kérdéses. A legtöbb kamu. Ha érdekel a tudatalatti, azt javaslom, inkább pszichológiai és NE ezoterikus könyveket bújj a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!