Temetésre öltözködés?
Figyelt kérdés
Fekete vagy fehér ing, fekete nyakkendő, fekete nadrág(szövet), fekete cípő, de bársony fekete zakó, mert jelenleg ez van. Nem közeli hozzátartozóm.2012. nov. 10. 23:32
1/7 TamaRis válasza:
fekete ing és minden fekete úgy vagy elegáns
2/7 anonim 

válasza:

Az az igazság az emberek többsége már nem nagyon foglalkozik azzal mit vesz fel a temetésre, ez alól talán a közeli hozzátartozók kivételek. Egyébként nem kell teljesen feketébe öltözni, megtisztelő az is, ha fekete cipő, nadrág és zakó van rajtad, alatta lehetőleg ing (ez lehet fehér is) vagy fekete pulóver legyen.
3/7 anonim 

válasza:

Lehet fehér ing is. Csak élén színeket nem illik egyébként viselni, de nyilván azt vegyél fel, amid van.
4/7 anonim 

válasza:

Pontosam én pl egy ismerősöm temetésére úgy mentem: fekete cipő, fekete farmer, fehér ing rajta fekete pulóver és kabát.
5/7 anonim 

válasza:

Nyilván minden hol más a kultúra a szokás.
Ám ha Bibliailag közelítjük meg, a teremtő sosem tett erre kitételt, nem adott külön szabályt.
A gyász akkor is gyász, ha az öltözék nem fekete, persze azért tarka se legyen, egy keresztény nem feltűnősködik.
Láttam olyat, amilyet leírtál,
Sőt volt aki egy színű szürke öltönyben jött és egy fekete karszalagot, tett ki vagy a kabátka elejére tett ki fekete szalagot.
6/7 anonim 

válasza:

Bocsánat a vesszőt rossz helyre tettem ki fent.
vagy fekete szalagot tett ki a karjára, vagy a kabát elejére.
7/7 anonim 

válasza:

Isten igazából a nemzetközi protokoll szerint fehér ingben kéne menni temetésre. A full fekete öltözék (fekete ing, nyakkendő, zakó) a mafiatagok öltözéke prtokollárisan :D De igazából te tudod, szerintem ez ott senkit sem fog zavarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!