Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miről szól a bibliában a 6....

csakegyláány kérdése:

Miről szól a bibliában a 6. zsoltár vagy akármelyik? Sehogy se tudom felfogni.

Figyelt kérdés
2012. okt. 25. 17:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést én sem tudom felfogni...Mire vagy pontosan kíváncsi?
2012. okt. 27. 13:00
 2/6 Ila7 ***** válasza:

A Zsoltárok többsége költészeti alkotás. Több mint ezer év gyűjteménye. Az Isten felé forduló ember érzéseinek művészi kifejezése, melyek később kiválogatva, rendszerezve a szertartások részévé váltak. Tartalmát tekintve eredetileg nem mind ebből a célból született, de az idők során ilyen jelentést kapott.

Miről szólnak?

Hálaadás, bünbocsánatkérés, Isten dicsőítése, Messiásvárás,könyörgés valamiért, a király dicsőítése, stb.

A 6. Zsoltár (bűnbánati zsoltárnak is szokták nevezni)

A megfáradt, megtört ember, akit saját bűneinek súlya húz, Istenben keres menedéket, tőle várja a megbocsátást, a megsegítést, bajaira a gyógyírt, ellenségeitől való megszabadulást.

2012. okt. 27. 14:43
 3/6 anonim válasza:

Ez a zsoltar akkor szuletett amikor David hazassagtorest kovetettel el (megtetszett neki egy no es a ferjet megolette egy csataban majd a not elvette) elment hozza Natan profeta es megfeddte az Ur neveben. David buntetese pedig a csaladjaban levo haboruskodas lett. Ekkor szuletett meg ez a bunbanati zsoltar.

De ez nem csak Davidra vonatkozik, ezt te is akarmikor elmindtahod egy imdsagban ha valami bunt kovettel el es megbantad. Attol meg h tobb ezer eve irodott, ma is ugyanolyan jelentoseggel bir mert Isten beszede orok ervenyu.

2012. okt. 28. 08:02
 4/6 Ila7 ***** válasza:

Kedves #3!

Igen, ez valóban lehetséges, bár konkrét, Bibliától független bizonyítékát nem találtam.

RÉszletes elemzés:

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2012. okt. 28. 11:16
 5/6 laceb válasza:
100%

Kedves CSAKEGYLÁNY!

Bibliát olvasni időigényes, és csak kitartással lehet... nem könnyű dolog. Ez az írás fejezi ki, hogy hogy működik:

A történet egy öregemberről szól, aki Kentucky hegyei közt élt fiatal unokájával. Minden reggel a nagyapa korán kint ült a konyhában, és olvasta régi, megviselt Bibliáját. Az unokája, aki ugyanolyan szeretett volna lenni, mint ő, mindenben utánozni igyekezett a nagyapját.

Egyik nap megkérdezte, "Papa, én is próbálom olvasni a Bibliát úgy, mint te, de nem értem azt, és amit értek, azt is elfel

ejtem, amint becsukom. Mire jó a bibliaolvasás?"A nagyapa, aki közben szenet tett a tűzre, csendesen odafordult hozzá, és azt mondta: "Fogd meg ezt a szenes kosarat, menj le a folyóhoz, és hozz egy kosár vizet!"

A fiú úgy tett, ahogy mondták neki, bár az összes víz kicsurgott a kosárból, mielőtt visszaért volna a házhoz. A nagyapa nevetett, és azt mondta, "A következő alkalommal egy kicsit jobban szedd a lábad!", és visszaküldte azzal, hogy próbálja újra. Ezúttal a fiú gyorsan futott, de a kosár csak üres volt, mire hazaért. A szuszból kifogyva mondta nagyapjának, hogy lehetetlen a kosárban vizet hozni, és elindult, hogy vödröt kerítsen a kosár helyett. Az öregember ezt mondta, "Nem akarom, hogy vödörrel hozd a vizet; én egy kosár vizet kérek. Meg tudod te azt csinálni, csak nem igyekszel eléggé", ezzel el is indult, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy megnézi, hogyan sikerül a következő forduló.

Bár a fiú tudta, hogy lehetetlen, most már csak azért törte magát, hogy lássa a nagyapja az igyekezetét. Megmerítette a kosarat, és futott, ahogy csak tőle telt. Természetesen sokkal azelőtt, hogy elérte volna a nagyapját, a kosár már üres volt. Alig bírt beszélni, "Látod, papa, nincs értelme, ugye te is így gondolod?".

Az öregember azt mondta: "Nézd meg a kosarat!". A fiú ránézett, és a kosár másmilyen volt. A régi, piszkos szenes kosár helyett egy tiszta kosár volt. "Fiam, ez történik akkor is, amikor a Bibliát olvasod. Lehet, hogy nem érted, vagy nem emlékszel mindenre, de amikor olvasod, az kívül-belül megváltoztat. Ez Isten munkája az életünkben. Ez az, amit csak Isten tud elvégezni, átalakítani bennünket kívül-belül, és lassan Krisztushoz, a Fiához hasonlók leszünk".

Szánj időt, hogy elolvass Isten szavából valamennyit mindennap!

Ha javasolhatok valamit: Ne olvasd úgy, mint egy regényt!

Kezdd el Lukács Evangéliumával, ő egy orvos volt, és kutatott Jézus dolgai után, és utána írta meg ezt a könyvet.

Aztán érdemes az Apostolok Cselekedeteit, és Pál leveleit olvasgatni. A Zsoltárok és a Példabeszédek, valamint a Prédikátor könyve is nagyon jók, közbe érdemes ezeket is olvasgatni kezdésnek...

aztán Ézsaiás és Jeremiás könyve, de ezek már nagyobb lélegzetvételűek, van benne sok jövendölés is Jézusról, a haláláról stb...

Ha ezeken már "átrágtad" magad, jöhet a többi....

2012. okt. 28. 16:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Nagyon szép a történet, és valóban így is van, a Biblia olvasása megtisztíthatja az azt befogadó szivet. Én is azt tanácsolom, az evangéliumokkal kezdd a Szentírás olvasását, és figyelmesen tanulmányozd. A zsoltárok között nagyon sok a vigasztaló zsoltár, érdemes őket külön is olvasgatni - a 23-as, a 91-es vagy a 121-es különösen szépek és nem utolsósorban a Bibliához nem szokott emberek számára is érthetőek.
2012. nov. 1. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!