Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten megbocsájtja, ha inkább...

Isten megbocsájtja, ha inkább nem foglalok állást egyik vallás mellett sem? Úgy érzem, a sok bába közt elvész a gyerek.

Figyelt kérdés
Annyi féle vallás van,vitáznak,marják egymást,gyűlölködnek.Belekóstoltam ebbe-abba:evangélikus voltam,jártam Jehovák közé,Hit gyülibe...egyik sem győzött meg igazán.Köszönöm,én inkább nem kérek ezekből...viszont hiszem,hogy van Isten,Jézus...megbocsájtja Isten,hogy nem foglalok állást,mert összezavarodtam?
2009. aug. 9. 10:35
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. aug. 9. 13:15
 12/22 anonim ***** válasza:

Én sem úgy kezdtem, hogy egy vallás tanát hallgattam, hanem a bibliát olvastam. Ne aggódj, Isten szólni fog a szívedhez és az Ő hangját nem lehet összekeverni! Ami megáll a biblián, az Isten szaván, az az igazi. Érezni fogod! Türelem! És ne aggódj! Aki Istent keresi, az meg is találja! Nem kell holnaptól járni gyülekezetbe! Isten tudja, hogy mit érzel és segíteni akar! Isten tévedhetetlen, de az emberek nem! Ne keress vallást magadnak. A kereszténység középpontjában nem egy tantétel áll, hanem Jézus! Őt kell követni!

(DE a Jehova Tanúi-tól inkább tartózkodj, veszélyes tévtanaik vannak és nem hisznek a Szentháromságban sem.)

2009. aug. 9. 13:27
 13/22 anonim ***** válasza:

Isten Fia egyetlen Egyházat alapított.

Erre Jézus azt mondta neki: "Boldog vagy, Simon, Jónás fia, mert nem a test és vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám.

Én is mondom neked:

Péter vagy,

erre a sziklára építem egyházamat,

s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt.

Neked adom a mennyek országa kulcsait.

Amit megkötsz a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldasz a földön, a mennyben is fel lesz oldva."

(Mt 16,17-19)

"Nem keresnél,ha nem találtál volna már meg."

2009. aug. 9. 13:58
 14/22 anonim ***** válasza:

A pozitív kereszténység nem egyház, hanem világnézet! Nem szablya meg, melyik felekzethez tartozz!

Ez volt a hagyományos katolikus világnézet a templomosok kiirtásáig....

2009. aug. 9. 14:09
 15/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen...megrágom egy kicsit ezt a dolgot...
2009. aug. 9. 14:42
 16/22 anonim ***** válasza:
emellett a pozitív kereszténység az összes keresztényt hivatott egybegyűjteni, mert ha megnézed, a keresztény vallás van a legtöbb részre szétesve
2009. aug. 9. 22:18
 17/22 anonim válasza:

Olvas el a Bilbiát, tanuld meg értelmezni. Olvass különböző vallásokról, és próbáld megnézni mi az ami az értelmezésedhez legközelebb áll. Én eleinte picit tartózkodtam a katolikus hittől (például), de aztán beleszerettem, megláttam az összefüggéseket. Át tudtam értékelni a tanokat. (egy igaz pap toleráns (egy bizonyos mértékig)).

Ami a neked legmegfelelőbb amiben közel érzed magad Istenhez (bárminek is legyen nevezve) az biztos nem lesz ellenére. (érezd a közelségét, a spiritualitás a lényeg)

Persze világi emberként ez lehet sokkal nehezebb feladat, de mindenképp meg kell próbálni.

A nagy egyházak ( európaiakról vagyon szó) sajnos mind belekeveredtek a politikába is (legalábbis történelmi időkben nagyon), de ennek nincs semmi jelentőssége a spirituális mivoltára nézve.

2009. aug. 12. 23:47
 18/22 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben megértem, hogy úgy érzed, a sok bába közt elvész a gyerek. Valóban érdekes, hogy ennyi vallás van, és mind azt mondja magáról hogy az az igaz. Talán valóban érdemes a Biblia fényében megvizsgálni. Mit tanít a Biblia pl. a Szentháromságról, Isten szándékáról, a feltámadásról, Jézus Krisztusról. Ezek talán az alaptanítások, melyeknek vizsgálata megdöbbentő eredményt (különbségeket) fog produkálni.

Majd ha már alaposan áttanulmányoztad a Bibliát, akkor könnyebben el fogod tudni dönteni, melyik vallást válaszd, ha egyáltalán akarsz majd választani.

2009. aug. 14. 09:43
 19/22 anonim ***** válasza:

Persze a különböző egyház tagjai ajánlgatják magukat,hogy ide gyere,ez az igaz vallás...Csak Jehova tanúihoz ne!!!

Az igaz vallás gyakorlói eleve nem mondanának ilyet,azt meg pláne nem ,hogy még a szentháromságban sem hisznek !Én Jehova tanúja vagyok és mért hinnék a szentháromságban ,ha nem ír róla a biblia???Pár pont ,ami alapján fel lehet ismerni az igaz Isten imádóit:

A Bibliára alapozzák a tanításaikat.(2timóteusz3:16,17)

Kizárólag Jehovát imádják,és ismerté teszik a nevét.(Máté 4:10. János17:6)

Őszintén szeretik egymást.(jános13:35)

Elfogadják Jézust annak ,aki által Isten megmentésről gondoskodik.(cselekedetek 4:12)

Nem alkotják a világ részét.(jános 18:36)

Prédikálják,hogy Isten királysága az emberiség egyedüli reménye(Máté24:14)(zsoltárok146:3)

Ha meg vizsgálod ezeket a versekkel együtt ,egyértelmű lesz ,hogy kik gyakorolják az igaz vallást.

Egyébként a biblia azt írja ,hogy két út van ,tehát valaki vagy Isten mellett foglal állást vagy Sátán mellett .Ha nem vagy Istennel ,akkor Sátánnal vagy ,akár tudsz róla ,akár nem!(1korintusz10:21)Ezért buzdítalak ,hogy kutass ,mindent vess össze a bibliával ,ismerd meg mi a szándéka veled Jehovának.(83.zsoltár18,19)

2009. aug. 21. 21:29
 20/22 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Egy cipőben járunk,de sajnos teljesen más világban élnek a többiek!Isten mindenkinek olyan,amilyennek ő gondolja,ezt nem szabad másokra ráeröltetni,mert az tényleg nem tetszik az igaz istennek,bár nem szabad emberi tulajdonságokkal felruházni az istent,hiszen ő az isten!!!És ha isten mindenkit szeret,akkor miért kellene a haragjától tartani???a túlvilágon béke van,nem fognak pokolra küldni,mert valószínüleg ez az...mint egy gyereket,úgy tanítanak minket az életünk által,és nem kapunk büntetést,csak a tetteink következményeit!Ezért istentől sem kell félni,hogy majd jól megdorgál,hiszen ő mindíg csak jót akar,és próbál rávezetni minket is a jóra!!!

2009. nov. 26. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!