Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van aki rajtam kívül még hisz...

Van aki rajtam kívül még hisz a görög istenekben?

Figyelt kérdés

2012. okt. 7. 07:58
1 2 3
 11/22 Hazardteam ***** válasza:
66%

"mi jogon mondod meg más embernek miben higgyen?"

Nemtom.. szerinted mi jogon "mondom meg"?:D

Nézzük csak hol is mondtam meg.

Itt?: "Én nem hiszek ilyen kispista istenkékben, de az a sztori nagyon tetszett, mikor Prometheus megszivatta Zeus-t a hússal, meg a csontokkal:D"

Vagy itt talán?: "Előszöris azok a nyamvadt kis titánocskák, Zeus-t is beleértve, aki a "főistenük" nem képesek megalkotni az univerzumot még a görögök szerint sem. Ezek csak néhány óbabiloni mítoszból, özönvíz előtt és közvetlen utána élt emberek "hőstetteiből" származnak, semmi több. Phaeton szekere, ahogy húzza a napot az égen, meg a többi ilyen, csak emberek okoskodása, amikkel megpróbálták leírni a már létező világot. Chronos, Zeus, a gigászok, meg az a rengeteg démonszerű szutyok a vénasszonyos mesék kategóriájába tartozik, amik még ráadásul torzultak is az idők során. Ebből nem lesz quantumnyüzsgés, higgs vákuum, vagy erős kölcsönhatás köszönöm.. Csak néhány önjelölt, a meglévő világot szeszélyesen "irányítgató", kicsinyes és embereknél is alantasabb titán vergődése az egész. Mit kéne ebben "hinni"?"

Sajnos nem látom, így válaszolni sem tudok:( Esetleg kérdezz mást, ezt tudom még javasolni, mint mentőötletet:D

2012. okt. 7. 14:44
 12/22 anonim válasza:
100%

Miért kell itt mindenkinek kritizálni a másikat és igaza van a kérdezőnek semmi jogotok nincsen ahhoz hogy megmondjátok másoknak mibe higgyenek!Ha ő abban hisz hagy higgyen!Mindenki abban hisz amiben akar!

Kérdező:

Igen van aki még hisz bennük én is ismerek közülük egy párat!Én is valahol hiszek bennük,és keresem a válaszokat kérdéseimre (persze én magamtól és nem itt mert arra nekem kell rájönnöm és nem másoknak!)..Ja és még valami minden vallásnak (még a régi vallásoknak is) van alapjuk!!!!!!!!

2012. okt. 7. 15:03
 13/22 Hazardteam ***** válasza:
78%
Ki mondta meg miben higgyen? Idéznéd? Meg a kérdező is. Csak nyugodtan:D
2012. okt. 7. 15:09
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én személy szerint nem hiszek bennük, de nem hiszem, hogy ettől rosszabb ember lennél, Kérdező. Nekem megvan a saját meggyőződésed, és neked is. Ha te ebben leled meg a válaszokat, én azt kétségbe nem vonhatom.

Egyébként erről vitázni, mint fentebb láttam, tényleg olyan "Gandalf vs. Dumbledore" dolog. Vagy ahogy a viking mondta, "Az én istenem kezébe kalapács van, a tiedébe meg szögek. Rakd össze!" ;D

2012. okt. 7. 19:09
 15/22 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem a görög és a római Istenek mitológiája a nefilimektől származik aki óriás termetű emberek voltak (angyalok és emberek keveredéséből). De ezek igaziból nem voltak Istenek, talán volt valamilyen speciális képességük vagy tudásuk, de halandók voltak. Később pedig amikor már kihaltak de az emberek tovább hittek bennük, a gonosz lelkek kihasználták az alkalmat és a görög/római Isteneknek átvették a helyét, eljátszva azt hogy ők maguk Apolló, Zeusz, stb...
2012. okt. 9. 15:53
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig a görög Istenekke szimpatizálok. Micsoda ötlet! Kinézni fentről valami bombázót, aztán alaposan elhetregni vele bika vagy hattyú stb. képében. Tiszta jó ötlet. És szerethető is! Ehhez képest a Mária nevű szűz "besugarazása" savanyú matiné!
2012. okt. 9. 16:01
 17/22 ROUGE77 ***** válasza:
48%

Én még a viking és egyiptomi istenekben is ,és Enkiben is hiszek.

Nem egyetlen isten van! A kereszténység kialakulása előtt egyszer egyiptomban is felvetette Echnaton ,hogy csak egyetlen egy van,s hát le is szavazták végül..

Úgy,hogy én azt tartom baromságnak,hogy elfejetik az emberek a régmúlt isteneket,és csak egyre akarnak koncentrálni mert így diktálja a világban elterjedt ostoba vallásirányzat!külömben az összes többi istennek legalább neve is van nem úgy mint annak az egynek akit egyszerűen csak istennek hívnak..

örülök,hogy van még rajtam kívül olyan ember aki megérti és hisz az ősi istenekbe..

2012. nov. 10. 20:19
 18/22 anonim válasza:
A vallás az ember leginkább személyes érzése , úgyhogy simán lehet hinni az istenekben !!! Görögországban éppen most van ujjá éledőben az Olümposzi istenek tisztelete , úgyhogy a kérdésre a válasz: IGEN .
2013. dec. 22. 14:28
 19/22 anonim válasza:
Ja es Akhilleust nem isten olte meg hanem Paris trojai herceg es tenyleg van koze az istenekhez
2016. aug. 8. 13:56
 20/22 anonim válasza:
100%
Tudom, hogy már 8 év eltelt a kérdés feltevését követően, de én teljesen egyetértek a kérdezővel. Hiszen jogos amit mond. Mindenki maga dönt a hitéről, és ha valakinek ez nem tetszik, akkor ajánlatos elmenni. Ha valakit a hite alapján írunk le, akkor hol tartanánk?
2020. máj. 6. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!