Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kezelhető, ha egy hívő...

Hogyan kezelhető, ha egy hívő ember nem hívő társat talál?

Figyelt kérdés
2012. okt. 6. 00:00
1 2
 11/17 Molnár Sándorné ***** válasza:
24%

T.Kérdező!

Természetesen nincs tiltva, hogy egy keresztény, nem kereszténnyel házasodjon meg. De a Biblia tanácsot ad arra vonatkozólag, hogy "lehetőség szerint, ne tegyék". Hogy miért? Nagyon sok esetben mentek tönkre házasságok amiatt, hogy az egyik fél komolyan vette a hitét, mig másik nem. Ebből kifolyólag a sok nézeteltérés váláshoz vezetett. Ezért iratta Isten ezt a tanácsot a Bibliába, hogy megóvja a keresztény felet, hogy ilyen helyzetbe kerüljön. Természetesen egy nem hivőt is szeretettel, türelemmel, rá lehet vezetni az igazság utjára. Ilyen tapasztalatok is voltak már. Mint ahogy a világon, minden alól van "kivétel".

A tanács ezért csak amiatt van, hogy megóvjon bennünket egy fájdalmas válástól.

Üdvözlettel: Judit!

2012. okt. 7. 09:21
 12/17 anonim ***** válasza:

Lehetőleg ne válassz nem hívő társat, mert előfordulhat, hogy a hatására te is el fogsz távolodni az Úrtól, illetve a gyereknevelésben is problémák merülhetnek fel emiatt. Nem tilos nem hívő társat választani, csak éppen a saját érdekedben nem javasolt.

Megoldás lehet az, hogy megmondod neki, hogy neked fontos a vallásod, és szeretnéd a továbbiakban is gyakorolni. Hívd el őt az egyházadba, hogy megismerje, hogy hová jársz. Így meglátod, hogy hogyan reagál: még az is előfordulhat, hogy érdeklődni kezd, és megtér.

Mindenképpen fontos, hogy mielőtt összekötöd vele az életedet, tudasd vele, hogy neked fontos a hited, és ismertesd meg vele azt, hiszen ez is a részed, méghozzá egy igen fontos részed.

2012. okt. 7. 15:51
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerintem könnyebben mint ha egy már házasságot kötött pár egyik tagja tér csak meg, mert így talán felkészülhetsz a várható nehézségekre, de őszintén, szerintem mindkét verzió nagyon, nagyon, nagyon nehéz, még akkor is ha a társ elfogadja a hitedet.
2012. okt. 9. 22:40
 14/17 anonim ***** válasza:
25%
Sehogy! Szt. Pál megírta, hogy "hitetlenekkel ne legyetek felemás igában"...A hitetlennek vagy meg kell térni, vagy fel is út, le is út. A Biblia szerint ennyiből áll az egész.
2012. okt. 24. 12:30
 15/17 Hazardteam ***** válasza:

Hazudsz. A biblia sosem állított ilyesmit.

10. Azoknak pedig, a kik házasságban vannak, hagyom nem én, hanem az Úr, hogy az asszony férjétől el ne váljék.

11. Hogyha pedig elválik is, maradjon házasság nélkül, vagy béküljön meg férjével; és a férj se bocsássa el a feleségét.

12. Egyebeknek pedig én mondom, nem az Úr: Ha valamely atyafinak hitetlen felesége van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt.

13. És a mely asszonynak hitetlen férje van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt.

14. Mert meg van szentelve a hitetlen férj az ő feleségében, és meg van szentelve a hitetlen asszony az ő férjében, mert különben a ti gyermekeitek tisztátalanok volnának, most pedig szentek.

15. Ha pedig a hitetlen elválik, ám váljék el; nem vettetett szolgaság alá a keresztyén férfiú, vagy asszony az ilyen dolgokban. De békességre hívott minket az Isten.

16. Mert mit tudod, te asszony, ha megmentheted-e a férjedet; vagy mit tudod, te férfiú, ha megmentheted-e a feleségedet?

17. Csak a mint kinek-kinek adta az Isten, a mint kit-kit elhívott az Úr, úgy járjon. És minden gyülekezetben ekképen rendelkezem.

Pontosan az ellenkezőjét viszont igen.

2012. okt. 24. 12:36
 16/17 ROUGE77 ***** válasza:
36%
Az a lényege egy kapcsolatnak hogy eltudd fogadni a másik szemléletét,de vannak,olyan nézetek amik nem tudnak megférni egymás mellett,de az ateisták még mindig jobbak mint a fanatikus hívők,modern világunkban pl elég nevetséges ha valaki kézpéznek veszi azt,hogy úgy kell élni mint a középkorban és a bibliában leírtakhoz tartja magát túlságosan..
2012. nov. 12. 15:50
 17/17 anonim ***** válasza:
61%
Szia! Fogalmam sincs hogy igazam van-e, ez csak vélemény. Amit Pál mondott azt Korinthusban mondta, ahol kultikus paráznaság volt a menő, az oltáron csinálták rengetegen. Ott ha én alárendelt nőként hozzámentem a bálványimádó pasimhoz köteles voltam gyakorolni az ő vallását. És mint kikötő városban mindenféle vallású, származású ember megfordult. És ez még mindig csak egy vélemény: de maira lefordítva, ez nem valamilyen szélsőséget takarna? Ne járj sátánistával, narkóssal olyannal aki kárt okoz benned és a saját elképzeléseire kényszerít. Szerintem nagyon fontos lenne azért a történelmi hátteret, az eredeti fordítás szavait a teológiai részt is látni ehhez. em biztos hogy igazam van csak vélemény! Az én barátom nem keresztény, tiszteletben tartja amiben hiszek, este előtte olvasok Bibliát, Mai Igét, néha megkérdezi mi volt benne, elmesélem ennyi. Ha szóban jön a téma kiállok a saját véleményem mellett, de nem ítélem el őt mert mást gondol. És imádkozom hogy megtérjen. Nem hiszem hogy ezért menne tönkre a kapcsolatunk.
2012. dec. 1. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!