Ha remeték lennénk bűntelenek maradnánk?
Nem lennénk bűntelenek, mert bűnöket nem csak mások ellen, hanem magunk ellen is elkövetünk. Magunk elől meg nem tudunk elbújni. Bár egy remetének biztos nagyobb az önismerete, mint másnak, van ideje magára figyelni.
Én szívesen lennék remete, de nem azért, hogy bűntelen legyek, hanem mert ki nem állhatom a többi embert. Tudományosan bizonyított tény, hogy rajtam kívül senki se normális.
Válaszaitokból arra következtetek, hogy tényleg az ember keveri magát a bűnökbe.
Pl. veszek egy remetét, aki szépen éldegél egy erdő közepén, egészségben, az állatokban harmóniában, stb.
De ti rögtön belekeveritek a bűnt. Mert miért élne egy jó remete, ugyan már, rögtön veri az állatokat, szadista, lusta, nem dolgozik, megbetegszik, nincs orvos, rosszban töri a fejét, káromkodik, stb.
Nem-e éppen ezért vagyunk mi emberek bűnösök, mert a mi gonoszságunkat kivetítjük a világra.
A Gömb című film jut az eszembe, hogy a rossz álmokat kivetítik a világra az emberek. A gömb megvalósítja az álmokat, csak mi emberek képtelenek vagyunk a jót cselelkedni. És el sem tudjuk képzelni, hogy létezik olyan ember, akiben nincs rossz. Én optimista vagyok és hiszem, hogy élnek olyan emberek a Földön mint Jézus. Ha nem léteznének, akkor Isten miért tartaná fenn ezt a világot? Ha nem találna egyetlen igazat sem.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!