Ki a kedvenc bibliai karaktered és miért?
mustafa33-nak!
Nekem azért Jób az egyik példám, mert annak ellenére, hogy ennyi szenvedésen ment keresztül, mégis kitartott, és nem hagyta el Istent. A szenvedéseket pedig nem Isten adta rá, hanem Sátán. És van különbség, hogy Ő okozza, vagy megengedi a dolgokat. Lehet, hogy elsőre szörnyen hangzik, hogy ennyi ártatlan ember meghalt. De Isten mindig kárpótol a szenvedésekért. Nem sokára pedig mindazok a gyerekei aki meghaltak Jóbnak felfognak támadni, és akkor már 20 gyereke lesz Jóbnak.
Isten nem szívtelen hidd el, lehet hogy most sokat szenvedünk, és lehet hogy elveszítjük a szerettünket,de Isten feltámasztja ezen személyeket nem sokára.
Ja, vagy úgy, nem sokára azok is feltámadnak. Az már más. Akkor nem kell sajnálni senkit aki háborúban, dögvészben, ragályban, földrengésben, és Isten egyébb áldásában meghalt, beleértve a kiválasztott népe XX.századi tömegáldozatát, mert mind kárpótolva lesznek. Talán egy gyilkosság áldozatának szülei még örüljenek is. Kösz.
Gondolom a te hited szerint mind új testben támadnak majd fel, azok is akik teste kéményen keresztül távozott e világból. És mivel hited szerint halhatatlan lélek nincsen, ők mind testben támadnak fel. csak akkor mitől lesznek azok ők, azok akik voltak. Ha a testből nem maradt semmi, az új lesz teljességben és tökéletességben, lélek meg nem ugyan az, tehát mi köti ugyanazzá a két különböző lényt. Mitől lesznek azok például Jób fiai?
mustafa33-nak
En nem azt mondtam hogy nem kell sajnalni ezen szemelyeket. Hiszen mindannyian erzunk es szeretjuk embertarsainkat.Azt pedig nem mondtam hogy Isten aldasabol halnanak meg emberek.
Hiszek a feltamadasban, uj testben fognak feltamadni,de ugyan azokkal avonasokkal.
Ezt hasonlithatjuk egy sutomesterhez, aki kenyeret keszit. Mivel tudja az alapanyagokat es mar sok kenyeret keszitett. Igy barmikor kepes ugyan azt elkesziteni. Mivel Isten alkototta meg embert, ezert O kepes arra hogy ujbol megformaljon minket. Valamint mivel neven ismerni az osszes csillagot akkor nem gond szamara az sem hogy rolunk megemlekezzen. Az hogy kik fognak feltamadni es kik nem azt viszont mi emberek nem tudhatjuk.
Két kenyér egy péktől nem egy és ugyan az a kenyér kétszer.
Az ikertestvéred nem te vagy, még ha az utolsó pattanás a t....tökön is egyforma. A klónozott egyed ugyan olyan, de nem ugyan az. De még abban is van közös parány. De egy teljesen új testben, ha ugyan olyan akkor sincs közös sejt. Az csak egy kópia.
Salamon, mert ő volt a legbölcsebb és öregkorában szívében eltért istenétől,
ezért ő a választottam és véle megyek egy úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!