Gyónás során nagyon ciki lenne, ha? (többi lent)
Szerintem ciki lenne, ha gyónáskor úgy fejeznéd ki magad, hogy pl. önkielégités, erotikus film, gondolat, stb. főleg ha a pap rád is néz...én elsüllyednék a szégyenérzetemben.
Hogy lehetne az ilyesmit diszkrétebb formában megfogalmazni?
Köszönöm előre is!
ezeket mind nem kell meggyónni
Nem önmagában bűnök ezek, hanem ha mindezek fontosabbak neked a normál kapcsolatnál ,ha valakinek kárára vannak, ha beteges méreteket öltenek.
Hidd el, ezeknél sokkal nagyobb bűn a rosszindulat, hazugság, a másik ember bántása.
A pap meg ugyanezeket csinálja, csak ő nem fogja neked elárulni. Tehát megbocsátani sincs joga, mert ő nem Isten, csak egy ember.
Az elsőnek nincs igaza!
Nyugodtan mondhatod így is,akkor is,ha a pap rád néz! A gyóntatószékben különben sem nagyon lát téged.
Szerintem ahogy felsoroltad, az nem ciki. Másrészt a pap nem szokta közvetlenül nézni a gyónást végző embert.
A többieknek: valahol nincs semmi a gyónást végző emberke és a pap között, hanem pl. a gyónó térdel szemben egy Krisztus képpel, a pap meg mellette ül valahol. Ha pedig van valami, akkor én úgy tudom, hogy éppen a gyónó nem látja a papot, nem fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!