1/5 anonim válasza:
Rosszul tekintesz a vallásra. Mint ha egy rossz, tiltó törvény lenne!
2/5 anonim válasza:
Mint a legtöbb protestáns vallás:
-Tagadja a római katolikus egyház tévedhetetlenségét
-Tagadja a pápa és a püspökök hatalmát
- Nem fogadja el Szűz Máriát és a szenteket és a hozzájuk való imádkozást
- Nincsenek náluk szerzetesrendek
- Elvetik a cölibátust
- Elvetik a miseáldozatot
- Tagadják a tisztítótűz létezését
3/5 anonim válasza:
Evangélikus vallás nincsen. A vallás a kereszténység, az evangélikus az egyház vagy felekezet. A kereszténység elvetette a korábbi zsidó gyakorlatot, hogy Istenhez bizonyos konkrét szabályok betartása révén lehet közelebb kerülni. A konkrét szabályok a Tízparancsolatban vannak megírva (azt a katolikusok meg a reformátusok meg az összes zsidó/keresztény közösség elfogadja), ezen kívül inkább egy hozzáállást jelent a kereszténység, illetve azt, hogy a követői szerint Jézus Krisztus a megígért Messiás.
4/5 anonim válasza:
Még annyit, hogy ez talán nem volt teljesen világos: a keresztények betartják a Tízparancsolatot, a zsidóknál nem csak ezekre a parancsolatokra gondoltam, hanem arra, hogy 613 parancsolat szerepel csak a Tórában.
5/5 A kérdező kommentje:
wtf?:D
én evangélikus vagyok pedig :DD pesten kereszteltek meg.:D
2013. febr. 24. 23:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!