Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha muszlim szeretnék lenni,...

Ha muszlim szeretnék lenni, muszály megtanulnom arabul?

Figyelt kérdés
A nyelvtan, meg ilyenek.

2012. szept. 5. 18:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
és nem is kicsit bida'a ki mondta, neked, hogy ezt lehet így ha megkérdezhetem?
2012. szept. 8. 16:50
 12/20 anonim ***** válasza:
56%
Ha a koranita irányzatot követi, akkor nem bida. A koraniták elítélik a hadithok tartását, csak a korán az autentikus számukra. Asszem' ők anyanyelven mondják, és teljesen szabadon és annyiszor hajolnak meg és úgy ahogy akarnak. (Mivel a korán nem részletezi az imádkozás módjait csak utal rájuk)
2012. szept. 8. 17:26
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Persze, igaz, egyre vadabb irányzatok születnek. Komolyan, ezek az irányzatok már nagyon durvák néha.... Egyiket-másikat már hivatalosan is szektának minősítették.
2012. szept. 8. 17:32
 14/20 anonim ***** válasza:
Pedig ezek az irányzatok néha toleránsabbak, mint a mainstream iszlám. Igaz vannk köztük hajmerestzőek, mint az ahmadik, akik Jézusról (Isa) durva dolgokat hisznek.
2012. szept. 8. 19:01
 15/20 anonim ***** válasza:
Relatív a tolerancia. :) Nekem így jó, ahogy van, és nem vettem volna fel, ha nem ez lenne számomra A vallás, amiben teljes mértékben hiszek. Sokszor fordulnak el az emberek az olyan vallásoktól, amelyek (valamilyen szinten) nagy erőfeszítést igényelnek számukra. Emiatt feladják azt amiben eredetileg hittek és így ezzel megkérdőjelezik azt létrehozva valami olyat, amihez jobban passzol a kedvük és hajlandóságuk. ...Mindenki megtudja hogy kinek van igaza. Allahu 3alam.
2012. szept. 8. 19:07
 16/20 anonim válasza:
100%
Imadkozni CSAK arabul lehet,fogaszkodni lehet ahogy akarsz.Nem kotelezo megtanulni de ajanlott.Nagy szukseged lesz ra
2012. okt. 2. 14:41
 17/20 anonim ***** válasza:
34%

Gondolkodjunk csak egy percre logikusan. Isten, aki az egész emberiséget megteremtette.... szerinted nem ért magyarul?! Vagy horvátul vagy csehül???! Vagy akármilyen nyelven?

Ha Istennel beszélgetsz, akkor már hogy a viharba ne értené magyarul, amit mondasz?

Ha szeretnéd gyakorolni a hitet, akkor miért csatlakozol egy olyan valláshoz, ahol ilyen alapvető kérdésekben korlátozottak az emberek?

Hát persze, hogy imádkozhatsz magyarul! De még etiópul is. De szerintem Isten azt nézi, ami az ember szívében van, és ha te a legőszintébben, a legjobban magyarul tudsz beszélni, imádkozz magyarul. Ha jobban tudsz angolul, mint magyarul, imádkozz angolul. De nem gondolom, hogy van bármi értelme akadozva imádkozni halandzsa értelmű szöveget, ha még nem is tudsz rendesen az adott nyelven. Szerintem ez komikus Isten szemében is. De te tudod.

2012. okt. 5. 08:04
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó, off leszek._:( Ne beszélj Isten nevében, majd Ő eldönti, hogy mi a komikus és mi nem. Nem te. Gőzöd nincs az iszlámról és tanácsokat osztogatsz. A véleményed és a "szerintem"-jeid nem valók az iszlámhoz, ez a válasz egy laikus válasz. Ez a vallás betartja a hagyományokat, mi a Kinyilatkoztatás óta egy centit nem változtattunk az imánkon és in-shallah nem is lesz benne változtatás soha sem.
2012. okt. 5. 14:43
 19/20 anonim ***** válasza:
30%

Most őszintén ti hívő muszlimok!

Nem gondoljátok, hogy az a sok hagyomány (szunna) a későbbi vallástudósok agyszüleményei? Egy pár hadith hajmeresztő. Komolyan mondom, ahogy beleolvastam, az az érzésem lett, hogy az egyszerű mohamedi iszlámot felturbózták. Mint a rabbinikus judaizmust. Lassan már lehetne kreálni egy következőt is: pl,amikor ide bejelentkezel mond azt, hogy ins Allah.

És honnan lehet tudni melyik szunna erős, gyenge, csak mert ez meg az azt mondta, a nagy fene szunna láncolatba' rengeteg hiba csúszhatott.

2012. okt. 5. 19:23
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

A szövegeket nem lehet tökéletese magyarra lefordítani, mert az arab nyelvnek a logikája is teljesen más mint a miénknek, ha lefordítjuk azzal torzul, tehát az eredetitől eltér, ezért imádkozunk úgy, ahogy szeretett prófétánk (saw)

is tette,aki meg nem vesz hozzá fáradságot, annak csak annyit, hogy Allah van olyan könyörületes, hogy nem jelent nagyobb nehézséget megtanulnunk ezen szövegeket, mint amilyen nehézségre szükségünk van.

2012. okt. 11. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!