Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van közületek adventista?

Van közületek adventista?

Figyelt kérdés
voltam egy adventista táborba , és nagyon megtetszett , hogy milyen összetartótak a családok 15/L

2012. aug. 20. 20:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
9%

Az csak "kirakat".

Kicsit gondolkozz el azon, hogy ha már a táborban, ahol vannak még nem adventisták, de érdeklődők is marnák egymást, az mennyire tenné vonzóvá a közösséget?

A kedvesség, összetartás, stb az ilyen táborokban csak képmutatás, kirakat, színház.

Bocsánat, ha most kiábrándítottalak, de tapasztalatból beszélek.

Természetesen az adventista közösségekben is vannak JÓ, KEDVES, ÖSSZETARTÓ emberek, de ezek inkább személyektől függnek, és nem a közösség általános jellemzője.

2012. aug. 20. 21:43
 2/11 A kérdező kommentje:
nem . nem ábránditottál ki , sajnos én is tudom , hogy milyen , volt alkalmam megismerni őket , de annyira megtetszett , hogy milyen szép családjaik vannak:)
2012. aug. 20. 22:45
 3/11 A kérdező kommentje:
amugy kedves válaszoló, te honnan tudsz róla? te is voltál adventisták között vagy van rokonod?
2012. aug. 20. 22:51
 4/11 A kérdező kommentje:
nem akarok adventista lenni , szeretnék református lenni .. csak nagyon megtetszett a tábor a fiatalok miatt:)
2012. aug. 20. 22:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én adventista vagyok, 23 éves. Örülök hogy tetszett a tábor :-) Ez pozitív visszajelzés ^^ Isten áldjon!

2012. aug. 20. 23:07
 6/11 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

Igen, vagyunk jó néhányan itt a GYIK-en. Én is reformátusként voltam először Bózsván kb. 20 évvel ezelőtt, és engem is a légkör fogott meg. Azóta a gödöllői Bibliaházba járok, ha érdekel nézd meg a honlapunkat: [link] ha nem titok, érdekelne melyik táborban voltál?

Üdv. Péter

2012. aug. 21. 06:37
 7/11 HudsonHawk ***** válasza:

Az én nagynénémék is adventisták és én is egyet értek a tanításaikkal. Valóban mint minden csoportosulásban itt is vannak érdekes figurák, nekem is voltak rossz tapasztalataim. Összességében nézve tényleg összetartóak

22/F

2012. aug. 21. 09:35
 8/11 Andizsuzsi ***** válasza:
66%
Én azt nem értem, hogy miért van az, ha itt valaki valamelyik felekezettel kapcsolatban kérdez, akkor rögötön jönnek azok, akik farkast kiáltanak azonnal. Én azt vallom, ha valaki nem tarttozik egyik felekezethez-egyházhoz sem, vagy tartozik ugyan, de nem érzi sajátjának és másikat keresne, akkor nézzen körbe, látogasson közösségeket, ismerkedjen, járjon Bibliatanulmányozásra, istentiszteletre, misére, tapasztaljon meg minél többféle felfogást, életmódot és úgy döntsön. De ne azzal kezdődjön mindez, hogy csak a Tanúkhoz ne, csak Hit Gyülis ne, csak adventisták közé ne, de katolikusokhoz se. Minden közösség emberekből áll, egy egyház sem "valamilyen", minden gyülekezet olyan, amilyenné a benne élő emberek teszik. Én katoliukusként élek egy szűk közösségben, falun. Itt olyan a közösség, amilyenek az itt élő falusi emberek. Városban nyilván mások, más városban megint mások. Ami fontos, hogy az adott vallás szellemiségével, tanításaival hogyan tud valaki azonosulni, egyetérteni vele, a szabályait elfogadni. Én több felekezet eszmeiségével nem értek egyet, ezért nem tartom valószínűnek, hogy valaha is közéjük kívánnék tartozni, de ez nem jelenti azt, hogy másnak ne lehetne jó ott. Ezért én örülök, ha ilyen kérdésekre azok is válaszolnak, akik az adott témában otthon vannak, és nem erőszakos hittérítő módon, de a pozitív oldalról is beszámolnak. Bocs, ha off voltam.
2012. aug. 21. 10:14
 9/11 A kérdező kommentje:
nem titok , Romániába a Karmel táborba voltam , ahova több helyről is érkeztek , még Magyarországról is:)
2012. aug. 21. 14:36
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

#8-nak:

Én adventista vagyok, te meg katolikus. De amit írtál, azzal egyetértek.

Kérdezőnek:

Örülök, hogy a táborban megtetszett az ott lévők összetartása. Azt írod, hogy szeretnél református maradni. Rendben, legyen úgy. Most már csak az nem világos, hogy miért tetted fel a kérdésedet? Szeretnél adventistákkal kapcsolatba kerülni? Vagy más a kérdés oka?

2012. aug. 22. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!