Hívő keresztény szeretnék lenni, de nagyon nehezen megy. Gyenge vagyok, hülyeség az egész, vagy a sátán küzd ennyire a lelkemért?
19 éves vagyok, sokat találkoztam keresztényekkel, és nagyon csodáltam, hogy milyen nyíltak, kedvesek, magabiztosak. Azt mondták Jézus az én életemet is megváltoztatja. Próbáltam befogadni, de a sok iskolai és egyéb tanulmányom után nem tudom szó szerint venni a bibliát, és ez olyan mintha a saját hitemet kérdőjelezném meg. Kértem segítséget a keresztény ismerőseimtől, és meg is kaptam, de most is félúton vagyok.
A kereszténység mellett szól az üdvözülés, nyugodt élet, és az, hogy ne okozzak csalódást a többieknek. Ellene meg az, hogy nem akarok homokba dugott fejjel élni.
És itt van ez a szexes dolog: régen nem éreztem, de most már bűnnek érzem, ha lefekszem egy lánnyal. Amióta "megtértem" nem is voltam senkivel(kb 2 hónap) de egyszer annyira feszített a vágy, hogy kivertem. Akkor így már a pokolra jutok?
És félek, hogy egy csalódás miatt el is vesztem a hitemet
Kedves 20-as
Szerintem mindenben félreértettél, de el kell ismernem nem mindig vagyok teljesen érthető, ezért bocsánat.
Én sem úgy gondoltam, hogy akármennyire próbálkozik, direkt fogja elkövetni a bűnt, és nem is börtönnek gondoltam, egyszerűen kijelentettem, hogy nem tud senki úgy élni, hogy a Bibliában leírt összes szabályt (pontosabban inkább tanácsot, mert ugyebár nem kötelező betartani) betartsa.
Persze mindenki fél attól, hogy esetleg mégis van valami a halál után, és örökké bűnhődni, fog, de a legtöbben nem igen veszik komolyan, ellenben a kérdezővel, akinek azt tanácsolnám, hogy a kárhozattól való félelem helyett inkább az üdvösségre való vágy motiváljon abban, hogy hiszel. Elvégre gondolj bele: "Kisfiam, ha nem csinálod meg a házit elfenekellek!"; "Kisfiam mitán megcsináltad a házit, elviszlek fagyizni." Mikor csinálnád kényszerből, és mikor jókedvből a házit? Ez ugyanilyen.
A "kiegyensúlyozottabb" kifejezést inkább arra értettem, hogy a Biblia tanácsot a, hogy mit csinálj, mit ne, mi a fontosabb, és mi nem az. Ezeket elfogadva, végülis, kapsz egy napirendet (természetesen csak képletesen). Ezáltal nem kell azon agyalni, hogy mit csinálj, és így nem streszelsz. Lehet, hogy ez csak rám vonatkozik, de nekem bevált, és ajánlom másnak is.
Igen a "keresztények" sok ember összevonva, amiben vannak sokan, és nem vagyok biztos, hogy senki nem szokott berúgni, vagy paráználkodni, de ha egy közösség egyik alapelve az, hogy ne paráználkodj, lehet hogy az emberek 1-2%-a megszegi, de nem általános. Ez a két példa tényleg nem volt jó, de a lényeg nem az, hogy egy keresztény sem lehet májbeteg, vagy szifiliszes.
Remélem, a félreértéseket tisztáztam, még egyszer bocsánat, de néha gondolok valamire, és ha mondok valamit, más nem arra gondol amire én.
Mindíg is félúton fogsz lenni.
Valójában minden keresztény, mindíg félúton van.
(egy önmagával meghasonlott, kettéhasított állapotban - valójában ezt jelenti kereszténynek lenni)
Légy önmagad, mert csak az leszel te?
Miért lennél egy mások által (saját haszonból) kitalált alak klónja?
Az nem te vagy?
A haláltól ne félj! Soha, senki nem támadt még fel - Jézus sem - ez csak kitaláció, mese.
Önmagaddal légy egy és az vagy te! Többet nem tehetsz.
Nem masoknam valaszolok csak neked. Tudod ez jo dolog ha erzed h Isten hiv magahoz...
Nem a sajat erodbol kell megvaltoznod...
Arra ugy se kepes senki.
A hit hallasbol van... eloszor kozeledni kell es a tobbi jon magatol.
Aki megter jo gyumolcsot terem... azt nem eroltetik... csak egyszercsak megterem ...
Pl hallgasd meg a tekozlo fiu tortenetet. ;) Pastor Charles Kaby: A tékozló fiú. Le fils prodi…: [link]
"Ne haragudj de úgy tudom, ha megtértél és bűnre vetemedsz, ami ugye például a paráznaság, az iszonyú kín a már beléd költözött szentléleknek
"
Ez egy démon ez a szentlélek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!