Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki hogyan lett keresztény?

Ki hogyan lett keresztény?

Figyelt kérdés
Hogyan tért meg,és lett hívővé?

2012. júl. 30. 16:23
 1/4 anonim ***** válasza:
69%
Volt már rengeteg ilyen kérdés, ha visszakeresed bőven találsz válaszokat.
2012. júl. 30. 18:19
 2/4 anonim ***** válasza:
73%
Ebbe születtem. :)
2012. júl. 30. 19:37
 3/4 Sághegyi Csaba ***** válasza:
100%
Már én is leírtam, de ismétlés a tudás mamikája :D Ateista voltam, amikor valahol Isten szeretete megérintett. Velem is maradt. Erre elkezdtem bizonyítékot keresni, utánanézni a feltámadásnak, és ahogy a vizsgálódásom eredménye kezdett passzolni azzal, amit elkezdtem tapasztalni, hívővé lettem. Először nagyon lelkes voltam, minden időmet azzal töltöttem, hogy elmondjam mindenkinek az utcán, hogy van szerető Isten. :)
2012. júl. 30. 23:28
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyre ellenállhatatlanabb vágyat éreztem arra, hogy tudjam, hogy valóban létezik-e Isten, illetve ha igen, akkor melyik az igaz egyház. Ez a vágyam addig fokozódott, mígnem imádkozni kezdtem válaszokért, sokáig és sokat imádkoztam. Közben sok felekezetbe el is látogattam, és figyeltem az érzéseimre - mindenhol egész jók voltak, de sehol sem az igaziak. Végül ellátogattam egy egyházba, ahol már kezdetben is sokkal jobb érzéseim voltak, mint a többi helyen, valahogy más volt, őszintébbnek, igazabbnak tűnt. Ekkor még természetesen nagyon sok kérdés volt bennem, de ebbe az egyházba elkezdtem járni, valamint komolyan foglalkoztam vele, hogy jobban megismerjem a tanait, és továbbra is sokat imádkoztam azért, hogy megtaláljam az igazságot. Közben apránként egyre inkább éreztem, hogy megtaláltam az igazságot. Bár nem örököltem azóta sem milliókat egy amerikai nagybácsitól, és az allergiám sem múlt el csodálatos módon, mégis azt mondhatom, hogy az utóbbi 10 évben (a megtérésem óta) egy csoda az életem. Egyszerűen csak tudom, hogy jó helyen vagyok, és hogy minden jó, a mindennapi élet kis kellemetlenségei (autó elromlik, fát a vihar kitöri a kertben stb.) pedig jelentéktelen apróságok. Ha jön egy megpróbáltatás, megtanultam megfelelően hozzáállni. Amikor kitörte a vihar a fát, nem arra gondoltam, hogy na, most takaríthatjuk el, ami nem kis meló lesz, mert nem kis fa. Hanem arra, hogy mekkora áldás, hogy nem dőlt rá a házra! Szóval, beigazolódott, hogy valóban jó helyre tértem meg, és nagyon hálás vagyok, hogy az Úr segített kitartanom az igazság keresése közepette, és vezetett az utamon.
2012. júl. 31. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!